Fotbal intern

Un nou stadion modern apare în România! În 2020, Râmnicu Vâlcea va avea o arenă nouă

28.12.2018 | 15:51
Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea va fi dărâmat în 2020

Un nou stadion modern apare în România! Astfel, în 2020, Râmnicu Vâlcea va avea o arenă nouă, conform primarului. Edilul orașului a anunțat că Stadionul Municipal din Zăvoi va fi dărâmat. Pe actualul amplasament se va reconstrui o altă arenă. „S-a făcut studiul de prefezabilitate şi săptămâna viitoare va fi supus aprobării Consiliul Local. Avem promisiune fermă de la Ministerul Dezvoltării că în anul 2020 vom fi prinşi pe listă şi vom faceun stadion nou de 8-10 mii locuri, cu pistă de atletism. Lângă terenul sintetic se va face un parc senzaţional” a anunţat Mircea Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea.

De remarcat că actualul stadion din Râmnicu Vâlcea are 12.000 de locuri. Arena a fost inaugurată în 1946 şi modernizată în 2006. Sunt însă probleme mari pentru fotbalul din oraș. CSM Râmnicu Vâlcea s-a desființat în 2017, după ce conducerea nu a mai finanțat echipa. Cel mai bun sezon al formației a fost 2006 – 2007, când formația putea să promoveze pe prima scenă. A terminat campionatul pe locul 3, la doar un punct distanță de ocupanta poziției secunde, Dacia Mioveni. În ultima etapă însă, CSM a pierdut cu FC Baia Mare, formație care era deja retrogradată și a ratat astfel promovarea.

Un nou stadion modern apare în România! Stadionul
Stadionul din Râmnicu Vâlcea va fi reconstruit

Un nou stadion modern apare în România!

În același sezon, echipa a bifat și cea mai mare performanță în Cupa României – a ajuns până în 16-imile competiției, unde a fost eliminată de Rapid cu scorul de 0-4. Pe  15 octombrie 2014, Tribunalul Vâlcea a acceptat cererea de intrare în insolvență a clubului CSM Râmnicu Vâlcea pe motivul unor datorii în valoare de 2.600.000 lei, ce datează din anul 2009 din perioada în care clubul era administrat de Primăria Râmnicu Vâlcea. Mai mult de atât, în februarie 2017, președintele Lucian Munteanu a anuțat desființarea echipei de seniori. 

”Vom face o dezbatere şi pentru fotbal, mi-au apărut foarte multe solicitări pentru a înfiinţa o echipă. Legea nu mai permite să avem asocieri cu firme private, dar dacă vom ajunge la concluzia că putem susţine o echipă de Liga a 3-a, unde am înţeles că bugetul este de circa 5 miliarde, atunci poate vom face şi acest lucru! Dar, să facem lucrurile temeinic, vreau să fac ordine”, a declara în urmă cu un an de zile primarul orașului.

  • 12 mii de locuri are actualul stadion Municipal din Râmnicu Vâlcea