News

Un șofer beat a făcut prăpăd în Argeș. Accident teribil cu cinci victime

Străzile din România sunt tot mai nesigure, asta și din cauza șoferilor inconștienți care se urcă drogați sau băuți la volan, în ciuda legii dure.
21.08.2023 | 10:56
Un sofer beat a facut prapad in Arges Accident teribil cu cinci victime
Un șofer beat a făcut prăpăd în Argeș. Accident teribil cu cinci victime. Foto: Argeș Press
ADVERTISEMENT

Astfel, după ce România a fost șocată de accidentul din 2 Mai, unde un șofer drogat a spulberat un grup de tineri, ucigând doi, a venit rândul unui șofer beat să facă prăpăd pe un drum din Argeș. Mai exact pe DN 73, în localitatea Schitu Golești, potrivit anunțului făcut de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

Un șofer beat a făcut prăpăd în Argeș

Polițiștii au stabilit că șoferul vinovat, un bărbat de 67 de ani, avea o alcoolemie decât limita legală de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru a se stabili alcoolemia exactă, în timp ce polițiștii au întocmit deja un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

ADVERTISEMENT

“La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, care au constatat faptul că un bărbat de 67 de ani, din Godeni, care conducea un autoturism pe DC 10, dinspre Coteşti către DN 73, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a intrat în coliziune cu un autoturism condus pe DN 73, din direcţia Câmpulung către Piteşti, de un tânăr de 20 de ani, din Stâlpeni”, precizau reprezentanții IPJ Argeş.

În urm acestui accident au fost rănite cinci persoane: trei tineri de 17, 20 și 21 de ani, pasageri, și cei doi șoferi. Între timp, șoferul care a ucis doi oameni nevinovați în stațiunea 2 Mai a fost reținut pentru 30 de zile. Inițiatorul Legii Anastasia, cea care prevede că astfel de indivizi care se urcă drogați sau băuți la volan nu mai pot scăpa de închisoare, a comentat cazul.

ADVERTISEMENT

”Dacă el va fi găsit vinovat de ucidere din culpă când a condus un autovehicul, având droguri consumate înainte, judecătorul nu mai poate pronunţa o eventuală suspendare executorie a pedepsei. Pedeapsa pe care o va putea primi dacă este vinovat este cu executare în închisoare”, a declarat Robert Cazanciuc.

Totodată, ministrul justiției Alina Gorghiu a anunțat că acest tânăr va fi dat exemplu pentru că nu va mai exista toleranță pentru șoferi care se urcă băuți sau drogați la volan și care ucid oameni. ”Fără toleranță va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan”, a declarat Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Între timp, Luminița Popescu, avocatul șoferului criminal, a anunțat că băiatului îi pare rău pentru ce a făcut. ”A realizat ulterior ce a făcut. Îi pare rău. Nu este nici tipul de persoană care s-a vehiculat în zona online, tot ceea ce s-a scris şi s-a spus au fost informaţii de pe anumite imagini. Nu este fiu de beizadea, aşa cum s-a precizat. Părinţii nu sunt oameni cu bani care nu au ce face eu ei şi îi dau copilului să se drogheze, sub nicio formă.

Sunt nişte oameni simpli, normali. A recunoscut că a consumat droguri. Urmează să vedem acum persoana care i-a dat. Este o poveste mult mai lungă, mult mai gravă, din punctul meu de vedere şi urmează a se descoperi ce s-a întâmplat. Din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche. Starea lui de spirit este una proastă.

ADVERTISEMENT

A realizat ce a făcut, îi pare rău, plânge într-una. A fost o greşeală, îi pare foarte rău şi urmează să tragă consecinţele. Părinţii sunt distruşi. Ce poţi să spui ca părinte în situaţia de faţă?”, a declarat avocatul Luminiţa Popescu. Între timp, șoferul așteaptă în arest de 30 de zile să vadă ce îi rezervă soarta.

ADVERTISEMENT