News

Un şofer de ambulanţă a suferit un AVC într-o misiune de salvare. “Numai o minune l-a ferit de o tragedie”

Un șofer de ambulanță a suferit un accident vascular cerebral în timp ce mergea la o intervenție, iar acum bărbatul în vârstă de 57 de ani se află acum internat în spital.
29.04.2024 | 17:03
Un sofer de ambulanta a suferit un AVC intro misiune de salvare Numai o minune la ferit de o tragedie
Un șofer de ambulanță a suferit un AVC în timp ce se afla la volan. Viața i-a fost salvată de colegi. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al SAJ Suceava, medicul Adriana Morari, șoferul a făcut AVC în timp ce se afla la volanul ambulanței, deci la lucru. Șoferul în vârstă de 57 de ani a suferit un AVC ”cu deficit neurologic”, însă fără pierderea stării de conștiență. Medicii din Suceava sunt optimiști în privința șanselor de recuperare ale bărbatului.

Un șofer de ambulanță a suferit un atac cerebral în timp ce mergea la o intervenție

”S-a intervenit rapid, ajungând la Suceava, unde este centru regional de stroke. A avut șansa să fie în prezența unui asistent medical care a sesizat rapid deficitul neurologic și nu s-a întâmplat nici un accident sau greșeală de condus. Inițial a fost internat la ATI, acum e la secția Neurologie. Sperăm să aibă o evoluție bună”, a declarat medicul Adrian Morari.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al sindicatului de la Ambulanță, Robert Rotariu, a explicat că astfel de situații sunt probabile pentru că angajații de la Ambulanță lucrează în condiții foarte grele, în special cu un nivel ridicat de stres și muncă foarte dificilă. Conform Monitorul de Suceava, medicul Robert Rotariu a anunțat că în acest caz șoferul a avut noroc, astfel că ”doar o minune l-a ferit de o tragedie”.

”Colegul asistent medical a văzut că ambulanțierul nu schimbă viteza și motorul se turează foarte tare, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, crezând că este o problemă tehnică, a realizat că acesta nu poate articula corect cuvinte. I-a cerut să tragă pe dreapta. Colegul cu AVC a reușit să oprească în siguranță, iar colegul asistent i-a administrat medicația și a așteptat echipajul de sprijin.

ADVERTISEMENT

Ulterior starea lui s-a agravat și a fost nevoie de intervenție chirurgicală. Acum este stabil și sperăm să se recupereze cât mai repede posibil”, a declarat Robert Rotariu. Conform datelor oficiale prezentate de purtătorul de cuvânt al sindicatului din cadrul SAJ Suceava, ar fi al treilea caz de AVC în rândul angajaților de la Ambulanța Suceava în ultimii doi ani.

Un ambulanțier din Câmpulung Moldovenesc a murit în urmă cu doi ani din cauza unui AVC

Astfel, în urmă cu un an și jumătate, un ambulanțier de la Câmpulung Moldovenesc a murit la doar 56 de ani după ce suferea un AVC în timp ce se afla în timpul unei misiuni de salvare. ”După o misiune dificilă, unde a urcat un kilometru până la un pacient cu dispnee, pe un deal fără acces auto, cu aparatura și geanta medicală din dotare, în scurt timp i-a crescut tensiunea la 20 și s-a instalat asimetria facială și deficitul motor”, au prezentat sindicaliștii acest caz tragic.

ADVERTISEMENT

Al doilea caz povestit de Robert Rotariu a fost cel al unei angajate de la SAJ în vârstă de 51 de ani, care ”în timp ce făcea curățenie prin casă a simțit că nu mai poate controla corect picioarele și gura îi amorțește și a sunat la 112”. Din fericire, femeia a scăpat iar acum se află în concediu medical și face terapie pentru recuperare.

În consecință, sindicaliștii au reamintit că angajații de la Ambulanță au cerut introducerea în lege prevederea ca angajații din acest domeniu să se poată pensiona la 57 de ani. Din păcate pentru acești angajați legea este suspendată până la finele anului, pentru că politicienii se tem că foarte mulți oameni vor pleca astfel din sistem, peste noapte.

ADVERTISEMENT

”Noi avem probleme grave de sănătate până la 56 de ani. Ar trebui să fim lăsați să ne bucurăm măcar câțiva ani de pensie, să nu fim în scaun cu rotile sau, mai rău, decedați înainte de vârsta de pensionare sau imediat după, dar din păcate legea este suspendată până la sfârșitul anului, de teamă că ar pleca prea mulți colegi din sistem”, a explicat Robert Rotariu.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede,...
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze