News

Miracol în sala de operații! Piciorul retezat al unui băiat lovit de tren, reatașat de medicii din Iași

O echipă de chirurgi din Iași a reușit un adevărat miracol medical, după ce a reatașat unui tânăr de 15 ani piciorul retezat de tren.
18.01.2023 | 13:36
Miracol in sala de operatii Piciorul retezat al unui baiat lovit de tren reatasat de medicii din Iasi
Echipă de chirurgi în acțiune. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași l-au operat pe băiat după ce acesta fusese lovit de tren pe 17 ianuarie.

Un tânăr din Iași și-a recuperat piciorul

Operația a durat 13 ore, în condițiile în care piciorul băiatului fusese retezat după accident. Potrivit tânărului, acesta asculta muzică la câști în timp ce traversa calea ferată, astfel că nu a auzit trenul care se apropie.

ADVERTISEMENT

Medicii au depus un efort considerabil și au intrat în sala de operație la ora 14 și au ieșit la 3 dimineața. Băiatul e acum internat la Terapie Intensivă, starea sa fiind critică.

”Băiatul a fost adus la spital în stare critică, în șoc traumatic și hemoragic, după ce a fost lovit de tren. Martorii susțin că băiatul asculta muzică în căști și era atent la telefon în momentul în care a fost lovit de tren.

ADVERTISEMENT

Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnosticul de: Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplați, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu.Pentru leziunile cranio-cerebrale și torace s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie (efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică) gamba amputată a fost replantată.

Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, au transmis reprezentanții Spitalului Sfânta Maria, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Echipa care a realizat operația e aceeași care a operat-o pe Alexia, în momentul în care i-au fost reatașate mâinile. Accidenta rănită grav într-un accident în Pașcani își poate relua acum viața, iar cel mai probabil peste un an va putea să-și folosească mâinile.

Medicii transmiteau atunci că fetița a avut noroc că fratele său i-a recuperat în timp util mâinile și le-a transportat corespunzător la spital.

ADVERTISEMENT

”Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. Fetiţa are o evoluţie foarte bună, riscul de necroză a celor două membre este aproape depăşit. Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului”, au mai completat aceștia.

ADVERTISEMENT