News

Povestea lui Bruno, puiul de câine salvat dintr-o fosă septică de ISU Suceava. Cine a decis să-l adopte

Un pui de câine a fost salvat de la moarte sigură de pompierii din Suceava. Puiuțul căzuse într-o fosă septică, astfel că localnicii asistau neputincioși la accident.
15.04.2024 | 21:07
Povestea lui Bruno puiul de caine salvat dintro fosa septica de ISU Suceava Cine a decis sal adopte
Povestea lui Bruno, puiul de câine salvat dintr-o fosă septică de ISU Suceava. Cine a decis să-l adopte
ADVERTISEMENT

Din fericire cineva a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns trei pompieri de la ISU Suceava, care l-au salvat pe Bruno fără să stea pe gânduri. Câinele căzuse prin gura de aerisire a unei fose septice, însă îngerii săi salvatori au fost Robert, Ștefănel și Nicu. Unul dintre pompieri a decis, de altfel, să-l adopte pe cățel.

Povestea lui Bruno, puiul de câine salvat dintr-o fosă septică de ISU Suceava

L-a botezat Bruno în memoria unui câine pe care-l pierduse recent. Fapta lor a fost prezentată de pagina de Facebook a ISU ”Bucovina” Suceava. Se pare că puiul de câine se afla în posesia unei femei care a preferat să-l dea pompierilor, pentru că nu ar putea avea grijă de el așa cum trebuie. Drept dovadă nu a fost atentă atunci când animalul a căzut în fosa septică.

ADVERTISEMENT

”Vineri după-amiază, Robert, Ștefănel și Nicu, pompieri salvatori suceveni, au avut o misiune deosebită. Un cățeluș, în vârstă de câteva săptămâni, scâncea și scheuna de spaimă, după ce a căzut prin gura de aerisire a unei fose septice, cu diametrul de doar 20 de centimetri. Stăpâna cățelușului s-a chinuit ore întregi să-l scoată, dar nu a reușit.

Nici pentru pompierii militari suceveni n-a fost simplu. Două ore le-au fost necesare salvatorilor pentru a putea prinde și scoate ghemotocul de blană, aflat la doi metri sub ei, în bazinul fosei. Ud leoarcă și „parfumat” bine, cățelușul a răsuflat ușurat când s-a văzut în brațele stăpânei sale. Și pentru că era disponibil pentru adopție, colegul nostru Adrian, vecin de cartier, l-a luat acasă la el”, au transmis salvatorii, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Un câine a fost salvat după ce a rămas blocat într-o conductă din Iași

Un caz similar a avut loc la începutul lunii aprilie în localitatea Ciurea, din județul Iași. Aici, un câine a rămas blocat într-o conductă, dar a fost salvat de pompierii ieșeni. Pompierii au fost nevoiți să găurească asfaltul și conducta pentru a salva animalul, pentru că țeava lungă de 30 de metri le-a dat mari bătăi de cap salvatorilor.

Cel care a sunat la 112 a fost chiar șeful pompierilor voluntari din localitatea Ciurea, astfel că la fața locului a ajuns un echipaj ISU. Salvatorii s-au consultat și au decis să găurească asfaltul pentru a salva câinele. Din fericire animăluțul a fost scos în siguranță și predat unui medic veterinar.

ADVERTISEMENT

Cățelușa a fost salvată de către pompierii din Ciurea și din Iași după ce au spart tubulatura. Țin să mulțumesc pompierilor și Politiei Ciurea care au alertat pompierii și o asociație SAVE OUR HOME care a preluat-o”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook de unul dintre martorii la misiunea de salvare.

La fel de impresionantă a fost și misiunea de salvare a pompierilor tulceni, cei care au coborât în rapel într-o groapă de peste 30 de metri pentru a salva un câțel. Cei care au sunat la 112 au fost localnicii din satul Mineri, care au anunțat că de câteva zile un câine este căzut într-un puț.

ADVERTISEMENT

Misiunea a fost extrem de dificilă, pentru că pământul era umed, iar malurile gropii se puteau surpa oricând, însă pompierii militari și alpiniștii au coborât în groapă fără să stea pe gânduri. Din fericire au reușit să salveze câinele după mai bine de trei ore. Animalul a fost predat ulterior unei asociații care se ocupă cu salvarea animalelor.

ADVERTISEMENT