News

Un soldat rus recunoaște că a ucis un civil în Ucraina și își denunță superiorii: ”Sunt conștient că voi fi încarcerat”

Un site de investigații din Rusia aduce noi probe ale crimelor de război comise de soldații lui Putin. Un soldat rus recunoaște că a ucis un civil în Ucraina. În plus, acesta cere pedepsirea comandanților săi.
19.08.2022 | 23:59
Un soldat rus recunoaste ca a ucis un civil in Ucraina si isi denunta superiorii Sunt constient ca voi fi incarcerat
Un soldat rus recunoaște că a ucis un civil. Acesta cere pedepsirea superiorilor săi. Sursa foto: colaj Fanatik / hepta.ro
ADVERTISEMENT

De la începutul invaziei din Ucraina, armata lui Vladimir Putin a fost acuzată de nenumărate crime de război. Majoritatea dintre acestea s-ar fi petrecut în prima parte a conflictului.

Un soldat rus recunoaște că a ucis un civil. Acesta cere pedepsirea superiorilor săi

Atrocitățile de la Bucea, Irpin și alte zone din apropiere de Kiev au cutremurat întreaga planetă. Zeci de oficiali europeni și nu numai au vizitat zonele în care rușii sunt acuzați că au omorât oameni nevinovați.

ADVERTISEMENT

Pe platforma rusă de știri de investigație iStories este publicată o mărturisire despre presupuse crime de război comise în Ucraina de soldații Moscovei.

Un soldat rus care a fost în misiune la periferia Kievului, în primele săptămâni ale agresiunii ruse în statul vecin, oferă o confesiune cutremurătoare.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la iStories au identificat 4 militari ruși suspectați de jafuri și uciderea civililor din satul Andriivka.

Reporterii s-au folosit de fotografiile făcute de soldații în cauză cu un telefon pe care l-au furat de la un localnic. Cei de la iStories au intrat în contact cu locuitorii din satul în care au acționat acești soldați.

ADVERTISEMENT

Oamenii i-au identificat pe ruși și au făcut legătura între identitatea lor și numeroasele cazuri de jafuri și omoruri.

Andriivka este un sat aflat la circa 60 de kilometri de Kiev. Încă din primele zile ale invaziei, localitatea a fost ocupată de forțele rusești.

ADVERTISEMENT

Numeroase crime au comis soldații ruși în micuța așezare din nordul Ucrainei. Din informațiile oficiale, cel puțin 40 dintre cei aproximativ 1.000 de locuitori din Andriivka au fost uciși de ocupanți.

Jurnaliștii de investigație au aflat și identitățile celor patru bărbați suspectați de crime de război. Aceștia sunt Daniil Frolkin, Dmitri Danilov, Ruslan Glotov și Ivan Șepelenko din Brigada independente motorizate 64 de pușcași.

Doi dintre ei, Frolkin și Danilov, extrem de tineri, doar 21 de ani, au fost contactați. Ambii au negat uciderea civililor din Andriivka.

La scurt timp, Frolkin, detașat la un centru de amplasare temporară în regiunea Belgorod din Rusia, i-a sunat pe reporteri.

Soldatul rus: ”Mărturisesc că am împușcat civili, că am jefuit civili, că le-am confiscat telefoanele”

Frolkin a recunoscut o crimă de război comisă. Acesta le-a spus reporterilor că a ucis un bărbat din Andriivka. Ulterior, cei de la iStories au identificat victima ca fiind Ruslan Yaremchuk, în vârstă de 47 de ani.

Soldatul rus a detaliat ceea ce a făcut în satul ucrainean. În plus, acesta și-a criticat comandanții

”Eu… Frolkin Daniil Andreevici, mărturisesc toate crimele pe care le-am comis în Andriivka. Mărturisesc că am împușcat civili, că am jefuit civili, că le-am confiscat telefoanele și mărturisesc că cei din comandamentul nostru nu dau doi bani de luptătorii noștri, pe întreaga infanterie care luptă pe linia frontului”, a spus Frolkin, într-o convorbire video pe o platformă de mesagerie, notează The Moscow Times.

Frolkin a explicat că l-a ucis pe Yaremciuk pentru că acesta a furnizat forțelor ucrainene coordonatele de localizare a coloanelor militare rusești staționate în zonă.

Frolkin a cerut pedepsirea mai multor oficiali militari de rang înalt, inclusiv a colonelului Azatbek Omurbekov, șeful Brigăzii 64, despre care a spus că este responsabil de conducerea soldaților ruși ”spre moarte”.

Resemnat, soldatul rus mai adaugă: ”Înțeleg că voi fi încarcerat pentru toate aceste informații”.

”Voi fi închis nu pentru ceea ce am făcut în Ucraina, ci pentru toate informațiile pe care vi le voi da. Vreau doar să mărturisesc totul și să explic ce se întâmplă în țara noastră. Cred că ar fi fost mai bine dacă războiul nu ar fi început niciodată”.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților