News

O filmare cu un soldat rus care castrează un ucrainean a stârnit revoltă pe internet: ”Rusia trebuie să plătească pentru asta”

Un videoclip cu un soldat ucrainean, castrat de un soldat rus, a revoltat internetul. Surse independente au confirmat că imaginile nu sunt fake, însă există multe necunoscute.
29.07.2022 | 17:03
O filmare cu un soldat rus care castreaza un ucrainean a starnit revolta pe internet Rusia trebuie sa plateasca pentru asta
Un soldat ucrainean a fost castrat de ruși. Foto: Captură Twitter
ADVERTISEMENT

Din motive evidente, videoclipul care a circulat pe Telegram și pe Twitter nu poate fi publicat aici, însă imaginile sunt revoltătoare și nu pot fi privite de multă lume.

Un soldat ucrainean a fost castrat de ruși

În filmare se vede cum un grup de bărbați, care par a fi soldați ruși, țin la pământ un soldat ucrainean pe care îl castrează, cu ajutorul unui cuțit. Imaginile au stârnit furia societății occidentale.

ADVERTISEMENT

Clipul a fost publicat inițial pe un cont pro-rus de pe Telegram și îl prezintă pe călău, un rus de origine asiatică cu pălărie neagră, care folosește un cuțit pentru a-i tăia organele genitale soldatului ucrainean. Grupul de investigații Bellingat susține că filmarea este autentică, deci nu vorbim de un fake.

Conform Digi 24, soldatul cu pălărie neagră apare și într-o filmare la o televiziune de stat rusească, purtând același accesoriu vestimentar. Aceștia soldați ar fi fost prezenți la uzina chimică Azot din Severodonețk în iunie, atunci când orașul a fost capturat.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Bellingcat susține că videoclipul e autentic, se cunosc puține despre identitatea soldatului rus sau despre locul și ora când au fost filmate scenele greu de privit.

Grupul de Twitter Ukraine Alert crede că bărbatul e un membru al grupului de mercenari Wagner, în timp ce alții susțin că ar fi un soldat din subordinea liderului cecen Ramzan Kadîrov. Alți internauți sugerează că uniforma pe care o poartă aparține soldaților Rosgvardia, garda națională rusă a lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Deputatul ucrainean Inna Sovsun a postat filmarea pe Twitter, fiind revoltată. Ulterior, scenele au fost șterse pentru că ar fi prea dure pentru rețelele sociale convenționale.

”Rusia trebuie să plătească pentru asta. Oferiți Ucrainei armele de care avem nevoie pentru a opri acest coșmar odată pentru totdeauna. Lumea nu poate pretinde că nu se întâmplă asta”, a scris politicianul.

ADVERTISEMENT

Nu se cunosc detalii despre identitatea soldatului ucrainean castrat în videoclip, sau despre starea lui de sănătate, însă experții susțin că sunt șanse minime să fi supraviețuit.

Războiul din Ucraina este plin de astfel de scene, în care soldații torturează alți soldați sau civili. Atât Ucraina, cât și Rusia, au anunțat că vor judeca soldați care au comis crime de război.

ADVERTISEMENT