News

Un studiu al chinezilor spulberă un nou mit legat de coronavirus. Ce se întâmplă, de fapt, cu persoanele asimptomatice

18.04.2020 | 15:23
Un studiu al chinezilor spulbera un nou mit legat de coronavirus Ce se intampla de fapt cu persoanele asimptomatice
ADVERTISEMENT

China a dat publicității, pentru prima dată, situația exactă a persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus. Studiul chinezilor spulberă mitul conform căruia persoanele asimptomatice ar dezvolta, în cele din urmă, o formă avansată a bolii.

Studiul chinezilor spulberă mitul despre asimptomatici

Conform datelor oficiale, doar o cincime din cei testați pozitiv cu SARS-CoV-2 au dezvoltat simptome. Din totalul de 6.764 de persoane testate pozitiv fără a prezenta simptome (asimptomatici), doar 1.297 (o cincime) au prezentat ulterior semne ale îmbolnăvirii și au fost calificate, ulterior, drept cazuri confirmate.

ADVERTISEMENT

Informația a fost oferită de către purtătorul de cuvânt al comisiei Naționale a Sănătății din China, Mi Feng.

Conform ziare.com, 1.023 persoane sunt monitorizate medical în continuare în China, pentru a vedea dacă vor dezvolta simptome. 4.444 de oameni nu mai sunt sub observație și nu mai prezintă niciun risc.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au avertizat mereu că fenomenul transmiterii asimptomatice este arma secretă a coronavirusului, care se transmite astfel extrem de ușor și, implicit, a declanșat pandemia la nivel mondial.

Persoanele asimptomatice au virusul dar nu dezvoltă niciun simptom, astfel că se plimbă în comunitate și transmit liniștite boala mai departe, fără voia lor.

ADVERTISEMENT

Studiul chinezilor lămurește situația persoanelor asimptomatice care, ulterior, dezvoltă simptome. Mulți specialiști credeau că o mare parte dintre cei asimptomatici vor dezvolta probleme în faza finală a bolii, însă situația diferă în realitate.

Comunitatea internațională, în special țările din Europa, dar și SUA, acuză în ultima perioadă China că mușamalizează informațiile referitoare la situația COVID-19 în China.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conspiraționiștii îi acuză pe chinezi că au „inventat” virusul într-un laborator din Wuhan după care l-au „scăpat” în societate.

ADVERTISEMENT