News

Un tramvai a luat foc în mers la Timișoara. Călătorii au fugit de flăcări cum au putut

Un tramvai a luat foc în mers la Timișoara, călătorii fiind nevoiți să fugă de flăcări cum au putut, fără ajutor. Tramvaiul era nou și era produs în Turcia.
08.03.2023 | 21:03
Un tramvai a luat foc in mers la Timisoara Calatorii au fugit de flacari cum au putut
Un tramvai a luat foc în centrul orașului Timișoara. Foto: Opinia Timișoarei
ADVERTISEMENT

Înainte de acest incident vatmanul sesizase că unul dintre motoare are probleme șia vrut să se retragă la depou. Nu a mai reușit pentru că garnitura de tramvai a luat foc în dreptul Prefecturii.

Un tramvai a luat foc în mers la Timișoara

Incidentul a fost consemnat pe Bulevardul Revoluției din 1989. Cel care a chemat pompierii a fost chiar vatmanul, care a sunat la 112 în timp ce călătorii se autoevacuau. Tramvaiul care a ars e un tramvai turcesc Bozankaya.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, vatmanul a intervenit singur pentru a stinge focul cu extinctoarele. ”Vatmanul le-a cerut călătorilor să coboare și a intervenit cu extinctoare ca să stingă focul. În paralel, a sunat și la 112 să ceară ajutor pompierilor. Vatmanul ne-a anunțat că tramvaiul urma să intre în depou, pentru că s-a tot blocat pe traseu.

Când a ajuns în zona Prefecturii, în timp ce se îndrepta spre depou, vatmanul a observat că motorul a luat foc. A coborât imediat și a stins focul cu extinctorul, însă au fost chemați și pompierii, pentru a ne asigura că nu sunt alte probleme ascunse. Este vorba despre un tramvai Bozankaya, primul care a ajuns la Timișoara.

ADVERTISEMENT

Au fost anuntați specialiștii din cadrul fabricii, sunt pe drum”, a declarat directorul adjunct al Societății de Transport Public Timișoara, Patriciu Ruset pentru Opinia Timișoarei. În urmă cu o lună, un autobuz cu 20 de elevi lua foc pe DN76, în Bihor.

Conform pompierilor militari din Beiuș, în autocar se mai aflau 5 adulți, pe lângă cei 20 de copii. ”Pompierii militari din cadrul secției Beiuș au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autobuz aflat în mers pe DN76 pe raza comunei Drăgănețti. Până la sosirea forțelor de intervenție cele 25 de persoane aflate ăn autobuz, 20 de elevi și 5 adulți, s-au autoevacuat. Nu există nici o persoană”, transmitea în acel moment Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

ADVERTISEMENT

În 2020, în București lua foc un troleibuz pe Bulevardul Lascăr Catargiu, însă nu au fost raportate victime atunci. La fața locului ajungeau pompierii cu două autospeciale cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD și o mașină de descarcerare. Troleibuzul a ars în totalitate.

Primarul general al Bucureștiului din acel moment, Gabriela Firea, a reacționat dur la acel incident. ”Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze.

ADVERTISEMENT

Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate.

Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, s-a plâns Firea, acuzându-i pe cei care blochează achiziția de autobuze și troleibuze noi în Capitală.

ADVERTISEMENT
Tags: