News

Un tramvai a sărit de pe şine pe şoseaua Progresul. Traficul, dat peste cap în zonă. Video

Reprezentanții Societății de Transport București (STB) au transmis luni că circulația tramvaielor 25 și 47 a fost întreruptă pentru aproape o oră, din cauza deraierii unui tramvai pe șoseaua Progresul.
20.06.2022 | 15:00
Un tramvai a sarit de pe sine pe soseaua Progresul Traficul dat peste cap in zona Video
Tramvaiul de pe linia 25 a deraiat în curba de pe șoseaua progresul. Foto: Geo Bab / Grupul Info Trafic Bucuresti si Ilfov - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform STB, tramvaiul a ieșit de pe șine în jurul orei 12:30 și circula pe linia 25. Traficul a fost afectat în zonă aproape o oră, interval necesar pentru repunerea tramvaiului pe șine.

Tramvai deraiat pe șoseaua Progresul

Din fericire, nu au existat victime, ci doar câteva persoane speriate din cauza accidentului. În prezent, specialiștii STB încearcă afle dacă tramvaiul a deraiat din cauza unei defecțiuni tehnice sau pentru că vatmanul a intrat în curbă cu viteză prea mare.

ADVERTISEMENT

Nu este exclusă nici varianta dilatării șinelor, o cauză frecventă a deraierii tramvaielor din Capitală, mai ales pe fondul creșterii temperaturilor.

A fost o zi cu multe incidente pentru Societatea de Transport București. Conform mesajelor transmise pe Twitter, linia 5 a fost blocată și deviată 46 de minute (12:32-13:18). Totul s-a întâmplat pe strada Barbu Văcărescu, pe sensul spre Piața Sfântul Gheorghe, din cauza unui autoturism parcat neregulamentar.

ADVERTISEMENT

De asemenea, liniile 101, 102, 253 și 335 au fost deviate între 11:55 și 13:00 în zona bulevardului Nicolae Grigorescu – strada Constantin Brâncuși, din cauza unui accident de circulație.

Și în nordul Bucureștiului, linia 41 a fost blocată 12 minute la capătul de linie Piața Presei (12:19-12:31), din cauza defecțiunii unui tramvai.· Dimineață, între 07:40-08:23, liniile 1 și 19 au fost blocate și deviate pe șoseaua Mihai Bravu, pe sensul spre Zețarilor, din cauza defecțiunii unui tramvai.

ADVERTISEMENT

Altfel, sursa citată a anunțat că de la 1 iulie, toate vehiculele Societății de Transport București STB S.A. vor fi igienizate de operatori privați. Ei își vor desfășura activitatea în cadrul tuturor unităților de exploatare, respectiv în cele 11 depouri și opt autobaze. Este vorba despre depourile Victoria, Bucureștii Noi, Dudești, Alexandria, Colentina, Giurgiu, Titan, Militari, Vatra Luminoasa, Berceni, Bujoreni.

Pe listă mai sunt autobazele Alexandria, Ferentari, Militari, Nordului, Floreasca, Titan, Obregia și Giurgiului. ”Mijloacele de transport ale STB S.A. vor beneficia de un program complex de salubrizare, ce presupune efectuarea a trei tipuri de operații de întreținere după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  • Tip 1: Igienizare zilnică la retragerea vehiculelor în autobază/depou;
  • Tip 2: Spălare/igienizare la 10 zile sau la comanda unității beneficiare;
  • Tip 3: Spălare/igienizare la comanda unității, înainte de a intra în hala de întreținere pentru executarea reviziilor tehnice sau ori de câte ori este necesar”, au transmis reprezentanții STB.

 

 

 

ADVERTISEMENT