News

Un turc care a cerut azil în România a adus ilegal în țară alți zece conaționali. Cum au fost descoperiți migranții

Poliția de Frontieră din Sânnicolau Mare a reținut zece cetățeni turci care se aflau în mașina unui conațional de-al lor care anterior ceruse azil în România.
09.04.2022 | 15:50
Un turc care a cerut azil in Romania a adus ilegal in tara alti zece conationali Cum au fost descoperiti migrantii
Zece turci au intrat ilegal în România/ Sursă foto: Poliția de Frontieră
ADVERTISEMENT

Poliţiştii de frontieră au depistat zece cetăţeni turci, care au intrat ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de un conaţional. Șoferul autoturismului a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți, informează Poliția de Frontieră.

În data de 07.04.2022 în jurul orei 22.30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe comunicația Dudeștii Vechi – Sânnnicolau Mare”, a precizat sursa citată.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestei operațiuni a fost oprită o mașină marca Volkswagen Sharan, în interiorul căreia se aflau, pe lângă șofer, alți zece pasageri. Toți erau cetățeni turci, iar în urma verificărilor s-a descoperit că șoferul era stabilit de mai multă vreme în România, el cerând anterior azil pe teritoriul țării noastre.

Turcii au fost reținuți pentru cercetări, iar în urma acestora s-a stabilit că cei nouă bărbați și femeia care-i însoțea au trecut fraudulos frontiera româno-sârb, pe jos.

ADVERTISEMENT

Cei zece turci aveau intenția să părăsească apoi și România pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei, cu sprijinul conaționalului turc care se afla deja în țara noastră.

Pasagerii autoturismului vor fi cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În cauza polițiștii de frontieră efectuază cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecere frauduloasă a frontierei de stat”, pentru pasagerii autoturismului.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost pus sub acuzare pentru o faptă mult mai gravă, anume trafic de migranți.

În cazul acestuia, Tribunalul Timiș a admis cererea procurorului ca cetățeanul turc să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.