Life

Unde se află mănăstirea suspendată în munte, la 75 de metri deasupra solului. E veche de peste 1.500 de ani

Mănăstirea suspendată în munte, la 75 de metri deasupra solului. Unde se află această construcție interesantă, veche de peste 1.500 de ani.
16.12.2023 | 15:55
Unde se afla manastirea suspendata in munte la 75 de metri deasupra solului E veche de peste 1500 de ani
Mănăstirea suspendată la 75 de metri deasupra solului. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mănăstirea suspendată în munte, la 75 de metri deasupra solului. Are o vechime de peste 1.500 de ani și a rezistat în tot acest timp. Este o atracție importantă pentru turiști.

Mănăstirea suspendată în munte, la 75 de metri deasupra solului. A fost construită cu peste 1.500 de ani în urmă

În China se află Mănăstirea Xuankong, suspendată la 75 de metri deasupra solului, având o vechime de peste 1.500 de ani. Aceasta se numără printre cele mai frumoase construcții din țară, alături de altele precum Mausoleul primului împărat Qin, Marele Zid Chinezesc și Orașul Interzis.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea se află în provincia Shanxi, la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Datong. Este o structură arhitecturală inedită și nu seamănă cu niciun alt loc din lume. Se află pe un perete al Muntelui Hengshan și e considerată o adevărată minune a ingineriei.

A fost construită în anul 491 d.Hr. și a rezistat mai bine de 1500 de ani. Conform legendei, un singur om a construit templul, și anume un călugăr pe nume în timpul dinastiei Wei (386 – 584 d.Hr.).

ADVERTISEMENT

Inițial, stâlpii verticali care se pot observa în fotografiile recente cu mănăstirea nu au existat, ci au fost adăugați în secolele următoare. Mai multe persoane se temeau că mănăstirea s-ar putea prăbuși, așa că au fost puși stâlpii.

Unul dintre motivele pentru care mănăstirea a fost construită pe o stâncă a fost protecția împotriva inundațiilor. Vâr ful Muntelui Hengshan protejează construcția de ploile și de zăpezile abundente, acesta fiind un alt motiv. Mănăstirea este protejată și de soare datorită munților aflați în jur.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, construcției i s-au făcut mai multe îmbunătățiri. Acum este o atracție turistică foarte importantă din zona Datong, dar și din China.

Este singurul templu din China care reprezintă cele trei religii majore ale țării, și anume  budismul, confucianismul și taoismul. Este cunoscut în toată lumea și nu a fost atins de armate de când a fost construit, notează omofon.ro.

ADVERTISEMENT

Această mănăstire are o lungime de 35 de metri, are 40 de săli și două pavilioane, Pavilionul de Sud și Pavilionul de Nord, legate printr-un pod. În săli se află 80 de statui religioase.

Una dintre ele conține statui ale lui Shakyamuni, Confucius și Lao Tzu, în Pavlionul de Nord. Cea mai mare dintre săli, dar și cea mai înaltă sculptură se află în Pavilionul de Sud.

ADVERTISEMENT