Sport

Unirea Dej – CSA Steaua 0-1, în play-off-ul Cupei României Betano. Gol târziu marcat de „militari”

CSA Steaua s-a calificat în grupele Cupei României Betano. Echipa lui Oprița a tremurat la Dej pentru victorie, dar a fost salvată de Chipirliu.
30.08.2023 | 19:36
Unirea Dej  CSA Steaua 01 in playofful Cupei Romaniei Betano Gol tarziu marcat de militari
Unirea Dej - CSA Steaua, live stream, ora 17:30, în play-off-ul Cupei României Betano. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
30-08-2023
14:33

Unirea Dej - CSA Steaua 0-1 (Chipirliu 85)

FINAL – CSA Steaua s-a calificat în grupele Cupei României Betano după ce s-a impus pe terenul Unirii Dej, scor 1-0.

Min. 85 – GOOOL CSA Steaua!!! Golgheterul Bogdan Remus Chipirliu deschide scorul în final de meci!

Min. 46 – A început repriza a doua, după ce în primele 45 de minute nu au fost evenimente notabile.

Min. 1 – A început confruntarea dintre Unirea Dej și CSA Steaua, care nu este însă transmisă de nicio televiziune!

30-08-2023
14:30

Echipele de start din Unirea Dej - CSA Steaua

Au fost anunțate echipele de start pentru Unirea  Dej – CSA Steaua, care va începe la ora 17:30. Partida nu este însă televizată.

  • Unirea Dej: R. Pop – Geană, D. Pop, Negrea. D. Roș – Ciuciulete, Chira, Ad. Pop – Cioan, Blaj, Piftoi; Rezerve: Chindiș, Kereki, Șuteau, Zamfirescu, Stancovici, Pruteanu, Scocîlcă, Vl. Stancovici, Golda; Antrenor: Dacian Nastai
  • CSA Steaua: Frânculeascu – Maftei, Vârtej, Beța, Dobrescu – Mancuso, Sierra, Ilie – Drăghici, Buziuc, Chipirliu; Rezerve: Pop, Matei, Bărbulescu, Avram, Raicu, Enceanu, Boiciuc, Topuzov, Chunchukov; Antrenor: Daniel Oprița

Marți, 29 august, au avut loc primele partide din play-off-ul Cupei României Betano. Nu s-a înregistrat nici o surpriză, favoritele din SuperLiga și din Liga 2 impunându-se pe terenurile echipelor din ligi inferioare. Cel mai greu a obținut calificare Dinamo, care a fost condusă de Metaloglobus și a reușit să marcheze golul calificării în ultimul minut. Miercuri au loc alte șapte meciuri, capul de afiș, din păcate netelevizat, fiind partida Unirea Dej – CSA Steaua, care începe la ora 17:30.

Unde se joacă meciul Unirea Dej – CSA Steaua din Cupa României Betano

Confruntarea Unirea Dej – CSA Steaua se dispută miercuri, 30 august, de la ora 17:30 pe stadionul echipei ardelene, în play-off-ul Cupei României Betano. Ambele echipe au ca obiectiv intrarea în faza grupelor, mai ales că pentru cei de la CSA Steaua, aflați în al treilea an de interdicție la promovare în SuperLiga, alt obiectiv oficial chiar nu există, Ambele echipe au fost prezente sezonul trecut în play-off, deși, s-a aflat ulterior, nici una nu putea promova sau juca baraj, fiind cluburi departamentale.

ADVERTISEMENT

Oricum, este interes major la Dej pentru acest joc, oficialii echipei locale apreciind că sunt șanse reale să se joace partida cu casa închisă, pentru că nu numai din Dej sunt iiubitorii fotbalului care sunt interesați să vadă cum joacă echipa Armatei într-o partidă care are cu adevărat miză pentru oamenii lui Daniel Oprița. Oficialii Unirii Dej au mobilizat cu sprijinul primăriei și forțe de ordine în număr mai mare ca de obicei, pentru a preveni din timp posibile altercații cu suporterii care ar veni de la București.

Partida Unirea Dej – CSA Steaua nu se transmite nicăieri la TV

Din păcate, partida Unirea Dej – CSA Steaua, care are loc miercuri, 30 august, de la ora 17:30, pe terenul primei echipe, nu va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane, pentru că nici Digi Sport, nici Prima TV nu au inclus-o în program, preferând jocul dintre FC Bihor și FC Argeș, care începe la ora 17:00. Nici măcar pe platforma TV a FRF nu poate fi vizionat acest meci, alegându-se și aici, de la aceeași oră, jocul Corvinul Hunedoara – Csikszereda.

ADVERTISEMENT

La Dej, miercuri, 30 august, se schimbă radical lucrurile privind starea vremii. După zilele de caniculă, conform meteorologilor, de miercuri, 30 august, vom avea, cel puțin pentru 48 de ore, o vreme instabilă, cu cer noros și cu reprize de ploaie cu posibile decărcări electrice, posibil chiar și în timpul desfășurării partidei. Arbitrul partidei va fi Cătălin Buși din orașul Râmnicu Vâlcea.

Ce absențe sunt în întâlnirea Unirea Dej – CSA Steaua

Unirea Dej a atins performanțe nescontate sezonul trecut, obținând calificarea în play-off, avându-l pe bancă pe antrenorul Dragoș Militaru iar unul dintre oamenii cheie a fost portarul naționalei Moldovei, Dorin Răilean. La începutul actualului sezon atât antrenorul cât și portarul au luat drumul Târgoviștei, pentru a ajuta Chindia să revină imediat în primul eșalon. Dar conducerea dâmbovițenilor nu l-a lăsat să antreneze decât două etape pe Dragoș Militaru, din conflictul acestuia cu edilii orașului rezultând demiterea tehnicianului și aducerea lui Vasile Miriuță în locul său. Actuala Unirea Dej este antrenată acum Dacian Nastai și are un lot sută la sută autohton, cu trei jucători cu numele de Pop chiar în echipa de start.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, pregătită tot de Daniel Oprița, a mai primenit lotul în vară, aducând și câțiva jucători străini, dar faptul că echipa nu are drept de promovare nici acum este o mare frustrare pentru cei rămași în lot și care au deja o perioadă mai mare petrecută în culorile roș-albastre. Cum Cupa este singurul obiectiv oficial viabil Oprița a adus la Dej tot lotul și nu va apela la rezerve, așa cum au făcut sau o vor face mai multe echipe prezente în play-off-ul Cupei României  Betano atât din SuperLiga cât și din eșaloanele inferioare.

Cote la pariuri la jocul Unirea Dej – CSA Steaua

Pentru casele de pariuri, deși CSA Steaua nu a început deloc spectaculos sezonul de Liga 2, echipa bucureșteană este destul de clar favorită, cotă 1,85, la victorie în timp ce Unirea Dej a primit o tentantă cotă de 4,50 pentru a bifa ea succesul și calificarea în grupele Cupei României Betano. Șansă dublă X2 are cotă 1,20 iar șansă dublă 1X cotă 1,80. Gol marcat de CSA Steaua valorează 1,25, reușita gazdelor ajunge la 1,75.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe sunt colege de Liga 2 din anul 2021. În orașul din județul Cluj au avut loc trei întâlniri, toate la nivelul eșalonului secund, aceasta fiind prima dată când se întâlnesc în Cupa României. Bilanțul este egal. Unirea a învins cu 2-1 în primul meci, în 2021, iar sezonul trecut a fost 1-1. CSA Steaua a demolat Unirea chiar recent, pe 20 august, în campionat, cu un scor greu de imaginat, 6-2, dejenii nemaifiind învinși vreodată cu un asmenea scor pe teren propriu.

ADVERTISEMENT