Sport

Universitatea Craiova sare în apărarea lui Bancu: „Un munte de ambiție și devotament”

Luat la țintă de către suporterii „tricolorilor” după calificarea la EURO 2024, Nicușor Bancu revine ca un erou în Bănie. Universitatea Craiova a reacționat după ultimele critici.
23.11.2023 | 11:56
Universitatea Craiova sare in apararea lui Bancu Un munte de ambitie si devotament
Susținere pentru Nicușor Bancu! Comunicatul Universității Craiova: „Un munte de ambiție și devotament”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Selecționata lui Edi Iordănescu a câștigat grupa I din preliminariile pentru EURO 2024 cu Nicușor Bancu în primul „11”, iar internaționalul a fost printre cei mai buni de pe teren. Totuși, căpitanul Universității Craiova nu a scăpat de criticile suporterilor României, iar formația din Bănie a reacționat în mediul online.

Susținere pentru Nicușor Bancu! Răspunsul Universității Craiova după ultimele critici pentru căpitan: „Un munte de ambiție și devotament”

Nicușor Bancu și-a câștigat reputația de luptător pentru munca și motivația care a stat în spatele revenirilor spectaculoase după fiecare accidentare gravă. În urmă cu fix un an de la calificarea „tricolorilor” la EURO 2024, căpitanul Universității Craiova era pe patul de spital din Italia.

ADVERTISEMENT

Acesta și-a câștigat un loc în primul „11” al echipei naționale, iar Edi Iordănescu nu a ezitat să apele la serviciile lui Nicușor Bancu atunci când era pregătit 100% din punct de vedere fizic. „Bancone” a luptat cu starurile Xherdan Shaqiri și Manuel Akanji pentru primul loc din grupă.

După ultimele critici din partea suporterilor „tricolorilor” apărute în mediul online, Universitatea Craiova i-a luat apărarea lui Nicușor Bancu. „Alb-albaștrii” au publicat cifrele lui „Bancone” din succesul cu Elveția, care îi contrazic pe contestatarii căpitanului din Bănie.

ADVERTISEMENT

„În noiembrie 2022 a trecut prin momente grele după accidentarea suferită, la un an distanță a obținut biletele pentru EURO 2024. Nicușor Bancu – un munte de ambiție și devotament. Conform website-ului de specialitate Sofascore, Nicușor Bancu a obținut cea mai bună notă (rating – 7,7) dintre toți jucătorii de câmp ai Naționalei României în disputa cu Elveția, scor 1-0.

Integralist în victoria de aseară și în „luptă” directă cu adversari puternici precum Shaqiri și Akanji, căpitanul nostru a continuat seria evoluțiilor excelente din această campanie de calificare, încununată cu succes.

ADVERTISEMENT

Iată câteva dintre cifrele lui Nicușor în meciul cu Elveția:
– 90 de minute jucate
– Dueluri câștigate – 8 din 12
– Acuratețea paselor – 83% (20 din 24)
– Driblinguri reușite – 3 din 4
– Intercepții – 2
– Mingi lungi – 2 din 2

De notat faptul că în meciul care a consfințit calificarea matematică la Turneul Final din Germania, contra Israelului, Nicușor Bancu și Vladimir Screciu au fost singurii jucători de câmp titulari din Liga I”, au scris Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Internaționalii Universității Craiova l-au impresionat pe Mitică Dragomir: „De Champions League”

Vladimir Screciu și Nicușor Bancu au luptat pentru calificare din primul minut cu Israel în Ungaria, iar Mitică Dragomir a rămas împresionat de internaționalii din Bănie. Acesta a mărturisit că schimbarea mijlocașului defensiv l-a șocat.

„Am fost de acord cu echipa făcută de el, dar cu o chestie nu l-am prea înțeles. În momentul în care l-a scos pe Screciu am înlemnit. Screciu e foarte bun în fața fundașilor. Și Bancu e foarte bun, e de Champions League.

Când l-a scos pe Screciu m-a trecut un fior. Am zis că a făcut o greșeală, pentru că nu știm să jucă, fără el acolo. Dar a fost bine, pentru că cedaseră israelienii din punct de vedere fizic”, a dezvăluit Mitică Dragomir.

ADVERTISEMENT
2,30 este cota exclusivă Betano pentru meciul Oțelul Galați - Universitatea Craiova la pronosticul „2 solist”