Fotbal intern

Universitatea Craiova și-a stabilit amicalele din cantonamentul din vară! Duel cu o echipă de Champions League

08.06.2019 | 16:27
Universitatea Craiova sia stabilit amicalele din cantonamentul din vara Duel cu o echipa de Champions League

Universitatea Craiova a încheiat pe locul 4 în Liga 1 Betano și a obținut datorită Viitorului un loc în preliminariile Europa League. Echipa lui Corneliu Papură a profitat de victoria echipei lui Gică Hagi în finala Cupei României și, astfel, va participa pentru al treilea an la rând în Europa League. U Craiova va avea un cantonament de vară în Austria și oltenii și-au stabilit patru dintre cei cinci adversari. 

Universitatea Craiova și-a stabilit amicalele din cantonamentul din vară!

Reunirea lotului va avea loc pe 10 iunie și după efectuarea vizitei medicale, U Craiova va pleca într-un stagiu de pregătire din Austria. Oltenii vor avea 5 meciuri amicale și și-au stabilit primii 4 adversari. Primul meci amical din noul sezon va avea loc pe 22 iunie împotriva lui Orenburg, echipa de pe locul 7 din Rusia.

Trei zile mai târziu, U Craiova joacă împotriva campioanei din Azerbaijan. Qarabag a jucat și în grupele UEFA Champions League, în sezonul 2017-2018 reușind o victorie împoriva lui Atletico Madrid. Pe 1 iulie oltenii joacă împotriva lui Ferencvaros, iar pe doi iulie joacă împotriva Legiei Varșovia, locul doi în campionatul Poloniei.

Corneliu Papură a fost reconfirmat pe postul de antrenor al echipei și l-a adus în staff pe Constantin Schumacher, fostul antrenor al Rapidului. Și la nivelul lotului vor fi mari schimbări față de sezonul precedent. Așa cum FANATIK a anunțat, vor fi mai multe plecări de la U Craiova: Andrei Cristea, Meza Colli, Isaac Donkor sau Florin Gardoș fiind printre principalii jucători care vor pleca.

Universitatea Craiova și-a stabilit amicalele din cantonamentul din vară! Duel cu o echipă de Champions League
Universitatea Craiova și-a stabilit amicalele din cantonamentul din vară! Duel cu o echipă de Champions League

Patronul Mihai Rotaru a declarat înaintea sezonului că vrea să construiască o echipă de titlu la Craiova: “Cred cu toată sinceritatea că anul viitor vom lua campionatul. Vrem să construim o echipă care să ia campionatul. Cele mai frumoase meciuri din aceste campionate au fost Craiova – Viitorul și Craiova – FCSB. Numitorul comun a fost Craiova. Noi am pierdut campionatele cu echipele mici. La anul vom fi mai puternici, dar acum ne batem pentru locul 3″, a declarat Rotaru.

U Craiova a încheiat pe locul 4 în sezonul trecut din Liga 1 Betano. Oltenii au avut speranțe de titlu la începutul play-off-ului, însă a doua parte a campionatului a fost dezastruoasă. Oltenii au căzut până pe locul 4.