News

Unul dintre soldații care au apărat Insula Șerpilor a fost primit în Ucraina ca un erou: „Legendarul nostru militar”

Unul dintre soldații care au apărat Insula Șerpilor a fost primit în Ucraina ca un erou de către Igor Taburets, șeful regiunii Cerkasî, care a făcut anunțul pe rețelele sociale.
30.03.2022 | 01:06
Unul dintre soldatii care au aparat Insula Serpilor a fost primit in Ucraina ca un erou Legendarul nostru militar
ADVERTISEMENT

Roman Gribov, unul dintre soldații care au apărat cu prețul propriilor vieți Insula Șerpilor, a fost primit ca un erou în Ucraina de șeful regiunii Cerkasî, Igor Taburets.

Unul dintre soldații care au apărat Insula Șerpilor a fost primit în Ucraina ca un erou

Igor Taburets a făcut anunțul în mediul online. Inițial, s-a speculat că 13 soldați de pe Insula Șerpilor au fost uciși de ruși. Ulterior s-a aflat că soldații au fost doar capturați, iar săptămâna trecută au fost eliberați, în urma unui schimb între Ucraina și Rusia.

ADVERTISEMENT

„Am avut onoarea să-l salut pe legendarul nostru militar fără exagerare. Roman a luat parte la apărarea Insulei Șerpilor.”, a anunțat șeful regiunii Cerkasî.

Soldatul Roman Gribov este considerat un erou în Ucraina, întrucât și-a pus propria viață în pericol pentru a apăra Insula Șerpilor de invazia rușilor, împreună cu ceilalți militari.

ADVERTISEMENT

Mai mult, soldatul a primit și un premiu pentru serviciile oferite regiunii Cerkasî.

Cum au reacționat cei 13 soldați care păzeau Insula Șerpilor atunci când au fost atacați de ruși

Soldații au avut o discuție agresivă cu rușii atunci când aceștia au încercat să cucerească insula.

„Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile.”, le-au spus rușii ucrainenilor, în încercarea de a cuceri insula din Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Soldații le-ar fi spus atacatorilor „Navă de război rusească, du-te d***u!”, după care s-a scris că s-ar fi tras în ei. Informația a fost confirmată și de președintele Volodimir Zelenski.

„În ceea ce privește pușcașii marini și polițiștii de frontieră, luați prizonieri de ocupanții ruși pe Insula Șerpilor. Suntem foarte bucuroși să aflăm că frații noștri sunt vii și bine cu ei!”, a anunțat Marina Forțelor Armate ale Ucrainei, confirmând că militarii au fost capturați și că trăiesc.

ADVERTISEMENT

Insula Şerpilor se află în Marea Neagră, la 45 de kilometri de țărmurile României și Ucrainei.

ADVERTISEMENT