News

Vaccinul Pfizer ar putea opri pandemia. Un studiu israelian relevă date încurajatoare

19.01.2021 | 12:29
Vaccinul Pfizer ar putea opri pandemia Un studiu israelian releva date incurajatoare
ADVERTISEMENT

Vin vești bune, rezultate ale unui studiu realizat de cercetătorii israelieni. Vaccinul Pfizer/BioNTech ar putea să oprească răspândirea SARS – CoV- 2 și, implicit, să invingă pandemia.

Autorii acestei cercetări au precizat că sunt șanse mici ca oamenii care și-au administrat serul să transmită virusul celor din jur. Nivelul de anticorpi produs de vaccin s-a dovedit a fi de până la 20 de ori mai ridicat, încă din prima săptămână de la administrarea celei de a doua doze.

ADVERTISEMENT

Au participat la acest studiu 102 cadre medicale de la Sheba Medical Center, dintre cei aproximativ 1000 de angajați care au fost vaccinați cu ambele doze. Rezultatele au fost încurajatoare, doar două pesoane au dezvoltat un nivel mai mic de anticorpi, una dintre ele având sistemul imunitar scăzut, scrie HotNews, citânt Telegraph.

Vaccinul Pfizer ar putea opri pandemia. Un studiu israelian relevă date încurajatoare

Spitalul analizează cazul celei de a doua persoane care nu a dezvoltat un număr ridicat de anticorpi. Totuși, procentul persoanelor care au obținut un nivel mai ridicat de anticorpi decât pacienții care au suferit de forme grave ale infecției este unul covârșitor, 98%.

ADVERTISEMENT

Directorul secției de boli infecțioase și epidemiologie de la Sheba Medical Center, medicul Gili Regev-Yohai a explicat că este foarte probabil ca oamenii care au primit ambele doze de vaccin să nu mai contacteze virusul și, evident, să nu-l transmită mai departe. Acest lucru se datoarează nivelului mare de anticorpi dobândiți în urma administrării vaccinului Pfizer.

„Rezultatele studiului sunt în linia testelor făcute de Pfizer și chiar depășesc așteptările”, a declarat Gili Regev-Yohai. Acesta este și primul semn că pandemia ar putea fi învinsă de un vaccin.

ADVERTISEMENT

În Israel, persoanele care au fost infectate cu SARS – CoV -2 nu sunt incluse în schema de vaccinare. În funcție de rezultatele cercetărilor ulterioare, care pot dovedi că anticorpi produși de vaccin sunt mult mai numeroși decât cei dobândiți în urma vindecării, cei ce au trecut prin boală pot fi imunizați într-o a doua fază, poate doar cu doza de rapel, a mai spus cercetăroarea, potrivit Digi 24.

Israelul conduce topul mondial al țărilor care au vaccinat cei mai mulți cetățeni. La sfârșitul săptămânii trecute, țara a depășit două milioane de oameni imunizați, în condițiile în care numărul de locuitori este de aproximativ nouă milioane.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au analizat anterior și perioada în care vaccinul asigură imunitate împotriva virusului. Ei au ajuns la concluzia că suntem protejați împotriva infecțiilor severe pentru un interval situat între șase luni și un an.

ADVERTISEMENT