Sport

Valentino Rossi a lăsat ghidonul motocicletei pentru volanul mașinii: „Voi concura în 10 curse și la Spa”

Legenda MotoGP Valentino Rossi și-a anunțat fanii că și în 2022 va fi în competiții, dar nu în cele de motociclete, ci în cele de mașini, urmând să concureze în 10 curse.
14.01.2022 | 01:08
Valentino Rossi a lasat ghidonul motocicletei pentru volanul masinii Voi concura in 10 curse si la Spa
Valentino Rossi va avea, în WRT, tot numărul 46. Sursa foto: Valentino Rossi twitter
ADVERTISEMENT

Retras din MotoGP pe 14 noiembrie, cu ocazia ultimei curse a sezonului, Marele Premiu al Valenciei, Valentino Rossi nu stă prea mult timp departe de circuit. Pilotul italian, de șapte ori campion mondial cu Honda și Yamaha (între 2001 și 2005, plus 2008 și 2009) va concursa în WRT.

Valentino Rossi
Valentino Rossi are timp să se dedice unui program de curse de mașini. Sursa foto: Valentino Rossi twitter

A testat un Audi R8 în luna decembrie a anului 2021 pe circuitul de la Valencia, iar șeful echipei, Vincent Vosse, a declarat că toată lumea a fost mulțumită.

ADVERTISEMENT

Valentino Rossi va concura la Imola, Misano și în cursa de 24 de ore de la Spa

Rossi s-a retras anul trecut din Moto GP, după o carieră de 26 de ani și 115 victorii de etapă la toate clasele, 125cc, 250cc și MotoGP. De-a lungul timpului, el a declarat de mai multe ori că, la finalul carierei „pe două roți”, va trece la cursele GT.

Sunt foarte fericit să anunț că anul viitor voi concura pentru echipa WRT în Fanatec GT cu un Audi R8 LMS. Vor fi 10 curse. Voi concura (printre altele) la Imola, Misano, dar și îjn cursa de 24 de ore de la Spa.

ADVERTISEMENT

Le mulțumesc lui Vincent Vosse și Audi pentru această mare oportunitate”, a scris Valentino Rossi pe contul personal de twitter. De precizat că formularea „next year” se referă la sezonul viitor, cel care începe în primăvară.

Mașina pilotată de Valentino Rossi va avea numărul 46

După ce a testat un Audi R8 în luna decembrie a anului 2021 pe circuitul de la Valencia, el a luat decizia să participe la 10 curse în Sprint Cup și Endurance Cups, alături de cei de la Audi.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, oficialii lui Audi au anunțat că Rossi va pilota un model de fabrică în clasa Pro a campionatului, confirmând o declarație din 2021 a sefului echipei, Vincent Vosse.

Valentino Rossi
Valentino Rossi a testat un Audi R8 în decembrie 2021 pe circuitul de la Valencia. Sursa foto: Valentino Rossi twitter

Piloții de fabrică de de anul trecut au fost Dries Vanthoor, Charles Weerts, Kelvin van der Linde și Robin Frijns.

ADVERTISEMENT

Evident, mașina pilotată de Valentino Rossi va avea celebrul lui număr din cursele motoarelor pe două roți, 46. Comentând decizia sa, Rossi a descris WRT drept „potrivirea perfectă pe care o căutam”, conform motorsport.com.

Toată lumea știe că am fost întotdeauna un mare fan al curselor de mașini și că am fost mereu interesat de cursele pe patru roți, după ce cariera mea în MotoGP se va încheia”, a spus el.

Acum sunt complet disponibil să mă dedic unui program de curse de mașini la un nivel înalt și cu abordarea profesională potrivită”, a completat multiplul campion mondial.

Vincent Vosse este încântat de colaborarea cu Valentino Rossi

Și șeful de la Audi a avut cuvinte de laudă despre viitorul colaborator. „Știm cu toții ce mare campion la motocicletă și figură sportivă este Vale.

Dar, mai presus de toate, este un adevărat concurent și un sportiv profesionist și competitiv, dornic să aibă cât mai mult succes în noua provocare pe care a decis să o accepte.

Valentino Rossi
Cei de la Audi sunt încântați de colaborarea cu Valentino Rossi. Sursa foto: Valentino Rossi twitter

Acesta este motivul pentru care ne-am dorit foarte mult să lucrăm cu el. Testul pe care l-am făcut la Valencia a fost pozitiv pentru ambele părți în ceea ce privește feedback-ul tehnic și abordarea de lucru și am luat tot ce a fost bun acolo.

Îi urăm călduros bun venit lui Vale în familia WRT și sunt sigur că am început o experiență foarte interesantă pentru ambele părți”, a declarat, la rândul lui, Vincent Vosse.

ADVERTISEMENT