News

Înlocuit de la șefia CNCAV, Valeriu Gheorghiță a preluat conducerea unui spital al SRI. Are obiective clare

Valeriu Gheorghiță a fost demis de la șefia CNCAV și înlocuit cu Andrei Baciu. Fostul coordonator al campaniei de vaccinare a preluat conducerea unui spital al SRI
02.03.2022 | 10:10
Inlocuit de la sefia CNCAV Valeriu Gheorghita a preluat conducerea unui spital al SRI Are obiective clare
ADVERTISEMENT

După ce a fost demis de la șefia CNCAV și înlocuit cu secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, Valeriu Gheorghiță a preluat conducerea unui spital al SRI. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Agrippa Ionescu”.

Valeriu Gheorghiță a preluat conducerea unui spital al SRI

Valeriu Gheorghiță a fost demis din funcția de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19, însă a fost numit comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, ce aparține de Serviciul Român de Informații.

ADVERTISEMENT

“De astăzi, parcursul meu profesional atinge o altă etapă. O etapă care mă onoreaza, dar care mă și responsabilizează, în egală măsură. Numirea mea în funcția de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Prof. Dr. Agrippa Ionescu’ deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere și personalul medical vom duce mai departe tradiția acestei unități medicale de renume.

Cu sentimentul datoriei împlinite, pășesc cu încredere pe acest nou drum și vă asigur că voi purta mereu în suflet jurământul rostit sub drapel, mereu în slujba semenilor, mereu în slujba celor aflați în suferință! Îi urez succes dlui secretar de stat Dr. Andrei Baciu în perioada următoare și-l asigur de tot sprijinul meu profesional! Vă mulțumesc tuturor!”, este mesajul transmis de Valeriu Gheorghiță, pe pagina oficială a campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Conducerea SRI i-a urat lui Valeriu Gheorghiță bun venit în echipă printr-un comunicat de presă.

“Col. dr. Valeriu Gheorghiță este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecțioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este șef de lucrări.

ADVERTISEMENT

La conducerea Spitalului Clinic de Urgență “prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală”, au precizat reprezentanții SRI.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre campania de vaccinare

După demiterea din funcția de președinte al CNCAV, Valeriu Gheorghiță a transmis un comunicat de presă despre această perioadă din cariera lui.

ADVERTISEMENT

“Am fost deosebit de onorat de responsabilitatea și încrederea acordate odată cu desemnarea mea în calitatea de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19.

Alături de echipa pe care am construit-o în această perioadă, m-am implicat cu toată priceperea și expertiza profesională în tot ceea ce a însemnat organizarea integrată a campaniei de vaccinare, de la facilitățile de stocare, rețeaua de distribuție, centrele de vaccinare fixe și mobile, programarea, platformele de informare și comunicare, până la procedurile și intrucțiunile care au asigurat coerența procesului de vaccinare.

Am avut câteva repere importante în toată activitatea de până acum: buna-credință, transparența, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog și comunicare cu toți cei implicați în implementarea strategiei de vaccinare, empatie și înțelegere față de ezitările și preocupările oamenilor.

Implementarea unui proces de vaccinare la scară largă, branșat pe specificul și cultura comunităților, a însemnat mai mult decât o provocare, a fost în mod real un proces continuu de cunoaștere, și identificare a problemelor, dar mai ales de găsirea soluțiilor practice și eficiente! În ultimă instanță ne-am dorit să eliminăm cât mai multe bariere birocratice și logistice, iar populația să aibă acces simplu la vaccinare!”, este o parte din mesajul transmis de Valeriu Gheorghiță, pe pagina de Facebook a campaniei naționale de vaccinare.

ADVERTISEMENT