News

Vămi închise în Grecia, sute de turişti români blocaţi la graniţa elenă. În ce condiţii se poate trece prin punctul de frontieră Makaza-Nymphaea

02.07.2020 | 18:07
Vami inchise in Grecia sute de turisti romani blocati la granita elena In ce conditii se poate trece prin punctul de frontiera MakazaNymphaea
ADVERTISEMENT

Autoritățile grecești au anunțat că, în perioada 1-15 iulie, granița cu Bulgaria poate fi trecută doar prin punctul de frontieră Kulata-Promachonas, unde s-a format deja o coadă de proporții. Însă o anumită categorie de turiști mai poate trece prin vama Makaza-Nymphaea, accesul făcându-se inclusiv în cursul acestei zile.

Până pe 1 iulie accesul în Grecia a fost permis prin toate vămile de la granița cu Bulgaria, cu condiția completării cu cel puțin 48 de ore înainte de ajungerea la graniță a unui formular online, Passenger Locator Form. În formular trebuia trecut și punctul în care se face trecerea dintr-o țară în alta.

ADVERTISEMENT

În urma completării, turiștii au primit apoi, după circa 24 de ore un cod QR care urma să fie scanat la graniță, fie în format tipărit, fie pe telefon.

Vămi închise în Grecia. Un punct de frontieră, parțial deschis

După ce ieri autoritățile grecești au anunțat că intrarea în Grecia se poate face doar pe la Kulata-Promachonas, celelalte opțiuni au fost eliminate din formularul online.

ADVERTISEMENT

Însă o parte din turiștii români care pleacă în Grecia au completat PLF-ul înainte de 1 iulie. Astfel, cei care l-au trimis pe 30 iunie au primit codul QR pe 1 iulie, după ce a fost anunțată închiderea punctelor de frontieră cu excepția celui de la Kulata.

Norocoșii care au completat formularul înainte de 1 iulie pot trece în continuare prin punctele de frontieră anunțate în PLF, chiar dacă au primit codul QR pe 1 iulie.

ADVERTISEMENT

De exemplu, pentru un PFL completat pe 30 iunie cu data de intrare în Grecia pe 3 iulie, autoritățile grecești au trimis ieri codul QR lângă care este menționat punctul de trecere a frontierei Makaza-Nymphaea, după cum a fost menționat în formular.

Astfel că vama Makaza a rămas deschisă pentru cei care au apucat să primească un cod pentru acest punct de frontieră. De altfel, utilizatori ai grupurilor de Facebook Forum Grecia sau Vacanțe în Grecia au relatat că au reușit să treacă fără dificultăți pe la Makaza.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags: