News

Cum se va transforma SUA sub un nou mandat al lui Donald Trump. ”Biden sigur va fi urmărit penal pentru toate infracțiunile sale”

Un material realizat de revista Time creionează modul în care se va transforma SUA cu Donald Trump revenit la Casa Albă. Joe Biden va deveni o țintă a republicanului.
01.05.2024 | 19:08
Cum se va transforma SUA sub un nou mandat al lui Donald Trump Biden sigur va fi urmarit penal pentru toate infractiunile sale
Cum va arăta SUA cu Donald Trump din nou președinte. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum se va transforma SUA sub un nou mandat al lui Donald Trump? Iată o întrebare aflată pe buzele întregii planete. Un răspuns pe larg este oferit, recent, într-un material al revistei Time.

Cum va arăta SUA cu Donald Trump din nou președinte

Având la bază două interviuri ample realizate cu fostul lider de la Casa Albă din perioada 2017 – 2021, revista Time prezintă într-un material intitulatIf he wins” (”Dacă câştigă”) planurile lui Donald Trump în cazul în care va fi ales pentru un al doilea mandat.

ADVERTISEMENT

Fără îndoială, la nivel planetar, data de 5 noiembrie va fi cea mai importantă din 2024. Atunci, poporul american va vota pentru alegerea președintelui Statelor Unite ale Americii.

Din 1789 până în prezent, 46 de bărbați au servit poporul american din funcția de șef de stat. Ultimul ales, în noiembrie 2020, Joe Biden, este și cel care se luptă din nou pentru putere cu republicanul Donald Trump.

ADVERTISEMENT

La șase luni până la alegerile prezidențiale, Trump este mai bine poziționat pentru a câștiga scrutinul decât în ​​toate campaniile sale anterioare. Republicanul îl conduce pe Joe Biden în majoritatea sondajelor, inclusiv în câteva dintre cele șapte state cheie care pot determina rezultatul.

În interviurile pentru revista Time, Trump a prezentat o imagine despre cum ar putea arăta cel de-al doilea mandat al său la Washington. Jurnaliștii de peste ocean cataloghează proiectul unui al doilea mandat al lui Trump la Washington drept ”președinția imperială care ar remodela America şi rolul său în lume”.

ADVERTISEMENT

În discuțiile cu cei de la Time, Trump a abordat teme extrem de sensibile. S-a referit la modul în care va conduce departamentul de justiție, a vorbit despre planul său împotriva avortului în SUA – sugerând că ar putea lăsa statele să supravegheze femeile însărcinate – și despre o răzbunare pe rivalul său politic, Joe Biden.

Donald Trump amenință că îl va trimite în judecată pe Biden: ”Sigur va fi urmărit penal pentru toate infracțiunile sale”

În același material din presa americană, Donald Trump a avertizat că Joe Biden și familia acestuia s-ar putea confrunta cu mai multe capete de acuzare, transformate în urmăriri penale, de îndată ce liderul democrat își va părăsi funcția de la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Întrebat direct de jurnalistul Eric Cortellessa de la Time dacă intenționează să ”se ia” de Joe Biden în cazul în care câștigă un al doilea mandat la Casa Albă, Trump a răspuns: ”Depinde ce se întâmplă cu Curtea Supremă”.

În prezent, cei nouă judecători – dintre care trei au fost numiţi de către Donald Trump – dezbat o imunitate pe care acesta o pretinde ca fost președinte. Aceasta l-ar putea ajuta să scape unele procese penale.

În cazul în care nu primește imunitate, iar acest lucru se întâmplă și în cazul actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump îl amenință pe Biden. ”Dacă judecătorii spun că un preşedinte nu beneficiază de imunitate, atunci Biden, sunt sigur, va fi urmărit penal pentru toate infracțiuni sale. Și vă spun că a comis multe infracțiuni”, declară Donald Trump.

Cei de la Time se tem că Trump ar putea folosi justiția în scopul unei răzbunări personale. Candidatul republican recunoaște că ar putea să-i concedieze pe procurorii americani care-i refuză ordinele de a urmări pe cineva.

Donald Trump, planuri în privința migranților

Dacă va reveni la Casa Albă, Donald Trump va face din expulzarea în masă a migranţilor unul dintre primele sale obiective. Are în vizor aproape 11 milioane de oameni.

Trump mi-a spus că va fi pregătit să construiască tabere de detenţie a imigranţilor şi să desfăşoare armata americană atât la frontieră, cât şi înăuntrul ţării”, scrie jurnalistul Time.

Cum se va transforma SUA în relația cu NATO și față de conflictele militare din lume

Odată revenit la Casa Albă, Donald Trump va încerca, cu siguranță, o remodelare a relațiile dintre SUA și celelalte puteri planetare. Lumea a fost îngrijorată de modul în care republicanul s-a poziționat față de dictatorii din Europa și Asia.

Aliații tradiționali ai Americii au fost îngroziți când Trump a spus recent, la un miting de campanie, că ar încuraja Rusia să facă ”orice vrea” oricărei ţări membră a NATO care nu îndeplineşte directivele privind cheltuielile cu Apărarea. În interviul din Time, Trump și-a susținut poziția. ”Dacă nu ai de gând să plătești, atunci ești pe cont propriu”, spune el.

După o vizită a liderului Ungariei, Viktor Orban, în reședința sa de la Mar-a-Lago, în martie, Donald Trump a spus clar că ”nu va da niciun ban” Ucrainei dacă revine la Casa Albă. A pus unele condiții.

Nu aș da decât dacă Europa nu începe să egaleze sprijinul financiar al SUA. Dacă Europa nu va plăti, de ce ar trebui să plătim noi? Ei sunt mult mai afectați. Avem un ocean între noi. Ei nu”, a spus Trump.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților