News

Vara se dezlănţuie, după solstiţiu! Prognoza meteo e înfricoşătoare: 35-40 de grade în săptămâna 24-30 iunie

21.06.2019 | 09:42
Vara se dezlantuie dupa solstitiu Prognoza meteo e infricosatoare 3540 de grade in saptamana 2430 iunie

Vara se dezlănţuie, după solstiţiu! Astfel, prognoza meteo pare una cu adevărat înfricoşătoare. Vor fi temperaturi situate între 35 și chiar 40 de grade. Întregul continentul va avea de suferit, nu doar România. Conform meteorologilor, vara își intră oficial în drepturi începând de mâine. Dacă pe alocuri vor mai avea loc câteva furtuni, săptămâna următoare va aduce caniculă zdravănă peste Europa.

Vara se dezlănţuie, după solstiţiu!

Atenție! Țări întregi și destinații pe care românii le preferă pentru concediul de vară se vor afla sub cod roșu de caniculă. În Franța, Italia și nordul Spaniei, temperaturile vor depăși 40 de grade. Totul se întâmplă după ce o masă de aer fierbinte din nordul Africii va lua cu asalt Europa. „Orașe ca Madrid, Paris, Frankfurth, Berlin și țări întregi trebuie să se aștepte la temperaturi foarte mari pentru o perioadă mai lungă de zile”, spun cei de la Accuweather

De altfel, întreaga lume pare să aibă de suferit de pe urma căldurilor sufocante. A existat de curând și un adevărat record de temperatură pe Pământ. Mai mult decât atât, meteorologii avertizează că valul de căldură tinde să atingă în continuare cote mult mai alarmante. Astfel, cele mai mari valori termice la nivel mondial au fost înregistrate în peninsula Arabică, mai exact în Kuweit, unde mercurul din termometre a atins pragul de  63 de grade Celsius la soare, în urmă cu doar câteva zile.

Vara se dezlănţuie, după solstiţiu! Caniculă
Vor fi temperaturi de 40 de grade preț de câteva zile bune. Sursa foto facebook

Cum e vremea în România

Temperatura din Mitribat, Kuwait, este în prezent acceptată de WMO drept cea mai mare vreodată înregistrată în regiunea continentală a Asiei. Cele două observaţii sunt a treia şi a patra cele mai mari temperaturi recunoscute de WMO” , se arată într-un comunicat de presă al autorităților locale. Și în România lucrurile sunt cât se poate de clare.

Vor fi temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor țării până pe 14 iulie. Se vor depăși 34-35 de grade Celsius mai ales în sud, sud-est, sud-vest și estul teritoriului. Cu toate acestea, ploile nu vor dispărea de tot, doar că sunt așteptate cantități normale de apă în special în zonele de deal și de munte.

Tags: