Fotbal intern

Vasile Miriuță, noul antrenor al lui Hermannstadt! A semnat pe un an

09.10.2018 | 17:38
Vasile Miriuta noul antrenor al lui Hermannstadt A semnat pe un an
Vasile Miriuta in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Astra Giurgiu din etapa a XIII_a a Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Stefan cel Mare din Bucuresti,

Vasile Miriuță este noul antrenor al lui Hermannstadt. FANATIK.RO a aflat că fostul tehnician al lui Dinamo și al lui CFR Cluj s-a înțeles cu șefii echipei sibiene și îi va lua locul lui Alexandru Pelici.

UPDATE, ora 17:40. Vasile Miriuţă a semnat cu Hermannstadt. Agentul Florin Vulturar a declarat pentru FANATIK.RO: “Miriuţă a semnat contractul, care este valabil un an.” Obiectivul lui Miriuţă va fi cel de a salva echipa de la retrogradare


UPDATE, ora 14:09. Teodor Birţ, preşedintele lui Hermannstadt, a confirmat informaţia oferită de FANATIK.RO că Miriuţă va fi noul antrenor al echipei: “Într-adevăr am găsit o cale amiabilă de a renunţa la serviciile lui Alexandru Pelici, căruia îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru această echipă. Nu este un secret, noul antrenor al echipei va fi Vasile Miriuţă, după discuţiile pe care le-am purtat în ultimele zile va prelua echipa”, a spus şeful sibienilor la Telekomsport.


Miriuță a negociat în Kazahstan, însă după ce discuțiile cu cazacii au căzut, s-a hotărât să accepte oferta celor de la Hermannstadt. Alexandru Pelici a declarat după egalul cu U Craiova că postul său este vânat și că nu este sigur că va continua pe banca nou promovatei. Antrenorul care a dus Hermannstadt în finala Cupei României a lansat un atac la adresa conducerii imediat după finalul meciului cu oltenii, scor 1-1: “De vreo patru etape ştiu de numele celui care urma să mă înlocuiască. Mergem înainte, nu este nicio problemă”.

Vasile Miriuță, noul antrenor al lui Hermannstadt! Pelici, demis de la cârma clubului
Alexandru Pelici, în timpul meciului cu CS U Craiova

Vasile Miriuță, noul antrenor al lui Hermannstadt! Pleacă Pelici la Ripensia?

Alexandru Pelici nu va rămâne pentru mult timp fără angajament. El este dorit pe banca divizionarei secunde, Ripensia Timișoara. El este născut în orașul de pe Bega, însă nu a apucat niciodată să pregătească o echipă din Timișoara. El va pleca de la Hermannstadt după un an și jumătate la cârma echipei din Sibiu.

Vasile Miriuță are parte de o nouă experiență în fotbalul românesc. Ultima aventură a tehnicianului în Liga 1 nu s-a încheiat bine. Cu Miriuță pe bancă, Dinamo a bifat una dintre cele mai mari contraperformanțe din istoria clubului, ratarea play-off-ului. Locul lui Miriuță a fost luat de Florin Bratu, cel care a rezistat pe banca lui Dinamo până în etapa a 9-a din acest sezon, când a fost înlocuit după eșecul de la Iași.

Miriuță debutează cu Astra

Hermannstadt este penultima în clasamentul din Liga 1 cu 8 puncte. Echipa din Sibiu este la 3 puncte de Dinamo, echipa aflată pe locul de baraj. Primul meci al lui Miriuță pe banca noii echipe va fi împotriva Astrei Giurgiu, după pauza prilejuită de meciurile internaționale.