Fotbal intern

Vasile Șiman, atac furibund la Negoiță și șefii lui Dinamo: “Ei sunt vinovați pentru asta! E bine doar când le convine lor”

01.02.2019 | 22:00
Vasile Siman atac furibund la Negoita si sefii lui Dinamo Ei sunt vinovati pentru asta E bine doar cand le convine lor

Fostul patron al clubului Sportul Studențesc a lansat un atac furibund la Ionuț Negoiță și șefii lui Dinamo. Totul a plecat de la situația mijlocașului Ionuț Șerban, ajuns în 2013 în Ștefan cel Mare, și care are o clauză în contract care i-a afectat cariera.

După ce antrenorul Mircea Rednic a tras semnalul de alarmă în privința lui Șerban, Vasile Șiman a vorbit despre acordul pe care l-a avut cu Negoiță și a pus la zid atitudinea conducătorilor dinamoviști din ultimii ani.

Vasile Șiman, atac furibund la Negoiță și șefii lui Dinamo! “Patronul lor a știut ce semnează”

Mircea Rednic încearcă să rezolve problemele lui Dinamo care nu au fost create de el. Tehnicianul a readus în discuție situația lui Ionuț Șerban, fostul fotbalist al Sportului, care are o clauză în contract extrem de dăunătoare pentru clubul alb-roșu. Rednic a afirmat că vrea să poarte o discuție cu Vasile Șiman pentru a găsi o soluție de ieșire din impas.

FANATIK a stat de vorbă cu fostul patron al Sportului. Acesta este foarte ferm și crede că Dinamo poate rezolva cazul. Șiman dă vina pe șefii alb-roșilor pentru întreaga tevatură pe marginea contractului lui Șerban.

Ce să mai vorbesc despre Ionuț Șerban. Ei spun că are acea clauză, dar oare abia acum, după 6 ani, și-au dat seama despre ea? Mircea Rednic știe situația, din mandatul precedent, dar nu știu cât de mult se pricepe la contracte. Dacă și-ar fi dorit cu adevărat să rezolve situația, cei de la Dinamo ar fi putut să o rezolve în atâta timp. Nu cu mine, ci cu Sportul Studențesc. E simplu să dai vina pe Sportul pe ceva ce nu a făcut. Cu cine are contract Șerban din septembrie 2013? Cu Dinamo! E sută la sută al lui Dinamo! Și atunci ce să facă Sportul? Eu zic că a avut multă răbdare Sportul, chiar prea multă!

Se spune că i s-a distrus cariera fotbalistului, dar sunt numai prostii! Singurul protejat în tot acest contract a fost jucătorul, doar nu am fost eu. Ce, am luat eu ceva? Nu am avut niciun avantaj. Principalul beneficiar este el, dacă se poate vorbi despre un beneficiar. Dacă nu erau acele clauze, probabil că era acum pe la Petrolistul Boldești sau mai știu eu pe unde. Am înnebunit cu toții…

Ionuț Șerban Sportul
Ionuț Șerban a venit liber de contract de la Sportul Studențesc la Dinamo în 2013

Dacă Dinamo nu a găsit timp de 6 ani soluții, atunci este vina exclusivă a lui Dinamo. De fiecare dată ne plângem că altcineva este de vină pentru situația în care suntem noi. E un contract semnat cu înțelegerea între părți, patronul lor a știut ce semnează și i-a convenit la acel moment. Dacă clauzele respective nu le convin, putea să caute variante. Mereu există soluții de ieșire din orice înțelegere. Tu, Dinamo, ce faci acum? Cauți vinovați, ba Anghelache e vinovat, ba jucătorul, ba soarele, ba vântul. Toată lumea e de vină, mai puțin Dinamo!”, a declarat Vasile Șiman pentru FANATIK.

Exemplele lui Șiman pentru Dinamo: “Le-a convenit cu Vali Lazăr? Dar cu Ilie Iordache?”

Reacția dură a lui Șiman a fost argumentată de acesta prin două exemple din trecutul clubului dinamovist, în care conducătorii de acolo au avut de câștigat sume frumoase. “Când fac o afacere bună, în beneficiul lui Dinamo, își asumă toți. Când nu mai e în beneficiul lui Dinamo, o dau pe alții. Eu nu pot gândi în favoarea lui Dinamo, eu gândesc pentru Sportul și pentru mine. Ei trebuie să fie niște oameni rezonabili și, dacă vor să rezolve o problemă, atunci să încerce să rezolve cu cine trebuie. Un contract e bun doar când e în beneficiul tău? Sportul le-a făcut numai bine celor de la Dinamo, niciodată rău.

Vasile Șiman
Vasile Șiman îi acuză pe conducătorii lui Dinamo că nu au vrut să rezolve situația lui Ionuț Șerban

Atunci când l-au luat pe Vali Lazăr cum l-au luat de la Sportul a fost bine pentru domnii de la Dinamo? Dar apoi când l-au vândut și au luat bani pentru Lazăr? Mai am o întrebare pentru cei acolo: când ați avut clauza de un milion de euro la atacantul de la Pandurii (n.r. Ilie Iordache), a fost bine? Sportul a fost și va fi mereu dispusă la discuții. Cei de la Dinamo pot să rezolve problema asta dacă vor cu adevărat”, a mai spus Șiman pentru FANATIK.