Fotbal intern

Vassaras despre politica CCA: Toleranță zero la arbitri

22.03.2019 | 19:43
Vassaras despre politica CCA Toleranta zero la arbitri

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras, a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK în care a vorbit și despre noua politică a CCA. Vassaras spune că nu există pic de toleranță pentru cei care nu respectă regulile. Vassaras este mulțumit de prestația din fruntea Comisiei și are și o explicație pentru momentele în care este acuzat că dispare. „Ceea ce fac nu este o treabă de 8 ore pe zi într-un birou”, subliniază Vassaras

  • Ați spus că sunt presiuni asupra arbitrilor… Ați primit vreun telefon vreodată de la preşedinţi de cluburi sau patroni?

– Sunt foarte fericit pentru că în România nu am primit niciun telefon, nimic, din fotbal! Nimeni nu ne-a sunat, cred că suntem într-o atmosferă foarte bună. Fără o federație puternică, nu pot face multe lucruri. Dar când avem o colaborare bună și toate lumea își înțelege rolul putem să vedem viitorul. Motivul pentru care colaborez în continuare cu ei este că îmi oferă oportunitatea să am succes în România. De asta sunt aici. Mă simt ca o parte a familiei. Și poți să întrebi arbitrii, suntem ca o familie! Nu individual, ci ca un grup.

  • Cum ați ajuns aici?

– Mesajul este clar: toleranță zero pentru orice arbitru care vrea să iasă din sarcinile ce i-au fost trasate. Noi simțim că ne-am pregătit foarte profesionist, în ciuda bugetului pe care îl avem. Pentru că lucrurile pe care le facem aici, le facem cu sufletul. Vreau să felicit și oamenii care luptă să căutăm mai mulți arbitri. Presiunea pe care o avem ne poate influența negativ în încercarea de a găsi arbitri. 

Vassaras despre politica CCA. Vassaras
Kyros Vassaras participă la Adunarea Generală a FRF

Vassaras despre politica CCA

  • Sunt voci care acuză că stați prea puțin în România, dar dumneavoastră spuneți că structura e clară și toată lumea știe ce are de făcut…

– Eu nu cunosc care e mentalitatea aici și poate de aceea nu prea știu să răspund la această întrebare. Dacă am reușit să îmi ating toate obiectivele care nu s-au îndeplinit în 20 sau 30 de ani, poate e bine că deleg din atribuții și altor persoane. Nu cred că e o treabă de 8 ore pe zi într-un birou. Eu sunt pe stadioane, sunt alături de arbitri. Pentru mine este clar. Nu trebuie să apar în poze ca să fiu aici, pentru că toată lumea poate să mă vadă pe stadioane sau la cursuri. Nu este un element pe care trebuie să îl apăr, pentru că am un contract clar cu Federația. Mi-am mărit numărul de zile pe lună în România și mă bucur că am putut să îmi îndeplinesc numeroase obiective.

  • În ce a constat strategia dumneavoastră la CCA?

– A trebuit să modernizez metodologia privind educația arbitrilor și să îi ajut să progreseze, să implementez programul Grassroots pentru dezvoltarea arbitrilor din mai multe regiuni ale țării.