Sport

Veste bună pentru Edi Iordănescu! Golgheterul Israelului, out de la naţională dintr-un motiv uluitor

Edi Iordănescu a primit o veste excelentă înaintea meciului dintre România și Israel. Golgheterul advers nu va fi convocat dintr-un motiv uluitor.
20.08.2023 | 18:58
Veste buna pentru Edi Iordanescu Golgheterul Israelului out de la nationala dintrun motiv uluitor
Edi Iordănescu a primit o veste excelentă înainte de România - Israel. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a primit o veste excelentă înaintea meciului România – Israel, de pe 9 septembrie, în etapa a 5-a din grupa I a preliminariilor Euro 2024. Eran Zahavi, cel mai bun marcator din istoria naționalei Israelului, nu va fi convocat pentru meciul de pe Arena Națională.

Veste bună pentru Edi Iordănescu! Golgheterul Israelului, out de la naţională dintr-un motiv uluitor

România are o șansă în plus pentru a obține un rezultat pozitiv contra Israelului în primul meci al acțiunii din luna septembrie. La trei zile după meciul cu Israel, naționala lui Edi Iordănescu o înfruntă tot pe Arena Națională pe Kosovo. Recent, selecționerul a anunțat convocările preliminare.

ADVERTISEMENT

Eran Zahavi, atacantul cu 70 de selecții pentru Israel, în care a marcat 33 de goluri, va fi marea absență din lotul convocat de Alon Hazan pentru meciul cu România din preliminariile Euro 2024. Atacantul lui Maccabi Tel-Aviv se află în conflict cu șefii federației de fotbal din Israel.

Motivul este unul rar întâlnit. Eran Zahavi le-a cerut selecționerului Alon Hazan și directorului tehnic Yossi Benayoun să-l lase să stea singur în camera din cantonament pentru a putea fi cât mai pregătit din punct de vedere mental. Alon Hazan și Yossi Benayoun nu au fost de acord cu cerințele atacantului.

ADVERTISEMENT

Eran Zahavi nu a jucat niciun meci în preliminariile Euro 2024

Atât Alon Hazan, cât și Yossi Benayoun i-au explicat jucătorului că nimeni nu beneficiază de un altfel de tratament, iar relația dintre cele două părți a rămas foarte tensionată. Deși au existat tentative de împăcare, nici membrii staff-ului, nici atacantul nu au cedat.

Astfel, selecționerul naționalei Israelului a precizat înaintea meciului cu România că Eran Zahavi nu va face parte din lotul israelienilor. De altfel, atacantul de 36 de ani nu a jucat niciun meci în actuala campanie de calificare la turneul final din Germania, care va avea loc anul viitor.

ADVERTISEMENT

După meciul cu România, Israel joacă pe teren propriu cu Belarus. Naționala lui Alon Hazan se află pe locul 3 înaintea meciurilor din septembrie, cu 7 puncte în patru partide. De cealaltă parte, „tricolorii” ocupă locul secund, cu 8 puncte în tot atâtea meciuri.

Eran Zahavi face spectacol la echipa de club

Eran Zahavi este cel mai bun marcator din istoria naționalei Israelului. Atacantul care a evoluat în trecut la Palermo sau PSV, a înscris 33 de goluri pentru naționala Israelului. În sezonul actual, Eran Zahavi a marcat cinci goluri pentru Maccabi Tel-Aviv.

ADVERTISEMENT

Atacantul a marcat de trei ori în victoria cu Hapoel Beer Sheva, echipa românilor Sefer și Păun, scor 6-1 în Cupa Israelului. Totodată, fotbalistul a înscris câte un gol cu Petrocub (3-0) și AEK Larnaca (1-0) în preliminariile UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT