News

Veste bună pentru români. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul mult așteptat

20.02.2021 | 10:06
Veste buna pentru romani Valeriu Gheorghita a facut anuntul mult asteptat
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID, a venit cu o veste bună pentru români în cadrul unei emisiuni TV, unde a făcut anunțul mult așteptat. Medicul militar a transmis când începe vaccinarea persoanelor din etapa a III-a. 

Mai exact, a treia etapă de vaccinare ar urma să înceapă în luna aprilie, în timp ce înscrierile în platformă se vor face cu o lună mai devreme, în martie. Doctorul a mai precizat că vor fi create liste de așteptare imediat ce vor începe programările pe platformă.

ADVERTISEMENT

Totodată, mediul militar Valeriu Gheorghiță a mai explicat că listele de așteptare vor fi deschise în funcție de numărul de vaccinuri care vor fi livrate României în următoarea perioadă.

Valeriu Gheorghiță, veste bună pentru a treia etapă de vaccinare

„De la jumătatea lui martie punem în funcțiune lista de așteptare, persoanele se vor program pe acea listă și în ordinea listei alocăm locuri disponibile persoanelor care se înscriu în etapa a II-a și după 75% persoane vulnerabile.

ADVERTISEMENT

Vom asigura locuri și când atingem un nivel suficient de mare în aceste categorii, vom aloca și pentru etapa a III-a”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai transmis că în următoarea perioadă se vor folosi vaccinurile de la AstraZeneca și Pfizer. Cât despre vaccinarea cadrelor didactice, medicul militar spune că acestea vor fi imunizate imediat.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că la mijlocul săptămânii viitoare urmează să fie chemate la centrele speciale aproximativ 60.000 de cadre didactice care vor fi vaccinate împotriva Covid-19.

„În ultimele patru săptămâni s-a observat o scădere continuă, progresivă, a numărului de cazuri confirmate, media săptămânală atingând în cea de-a patra săptămână, o scădere cu 87 la sută. 

ADVERTISEMENT

Această scădere înregistrată în rândul persoanelor din sistemul sanitar, vaccinate, este de cel puțin de două ori mai mare decât în rândul populației generale în condițiile în care vorbim de un nivel similar de expunere.

Chiar dacă la nivel național am avut un număr mai mic de cazuri de persoane diagnosticate, aceste cazuri, în marea lor majoritate, merg tot la spital”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT