News

Veste bună pentru șoferi. Ce schimbare importantă se întâmplă din 18 iulie

Proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să ridice personal Cartea de Identitate a Vehiculului, conform unui anunț al RAR. Procedura va fi simplificată cu ajutorul curierului rapid.
15.07.2022 | 23:28
Veste buna pentru soferi Ce schimbare importanta se intampla din 18 iulie
Schimbare importantă la RAR, începând cu 18 iulie. Foto: Facebook RAR
ADVERTISEMENT

Potrivit Registrului Auto Român, va fi implementat serviciul ”CIV prin curier”, începând cu 18 iulie 2022. Așadar, persoanele care vor solicita eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului pot să aleagă ca aceasta să fie expediată la o adresă specificată, printr-un serviciu ales de curierat rapid.

Șoferii vor beneficia de o schimbare importantă în sistemul RAR

Mai exact, când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV).

ADVERTISEMENT

Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe.

RAR NU taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, a anunțat Alina Niță, directorul general al RAR.

ADVERTISEMENT

Clienții au, așadar, dreptul să menționeze pe cererea pe care o vor completa la sediul RAR faptul că doresc să primească CIV prin curier. În acest sens, va fi nevoie să scaneze cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea unui link unde poate fi înregistrată solicitarea.

Aceste facilități, menite să ușureze munca angajaților din sistem, dar și a șoferilor, va fi disponibil la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din România.

ADVERTISEMENT

Desigur, pentru cei conservatori va rămâne în vigoare și opțiunea de a ridica personal Cartea de Identitate, direct de la ghișeu.

Serviciul nou a fost gândit pentru a ajuta în special acel clienți care nu au domiciliul în orașele reședință din județ, unde sunt amplasate reprezentanțele RAR. Așadar, acești oameni nu vor mai avea de parcurs distanțe mari pentru a reveni acasă.

ADVERTISEMENT

Între timp, așa cum FANATIK anunța, șeful RAR beneficiază din plin de serviciile oferite șoferilor din România. Conform datelor oficiale, Radian Tufă deține un portofoliu imobiliar impresionant, dar și sume consistente în conturi.  Bărbatul câștigă 270.271 lei pe an din funcția de conducere de la RAR.

ADVERTISEMENT