News

Veste excelentă pentru milioane de români. Anunț de la Guvern despre cardurile pentru alimente. Banii au intrat direct pe card

Ministrul Finanțelor, anunț important pentru beneficiarii voucherelor sociale. O nouă tranșă de bani a fost livrată pe carduri.
16.08.2023 | 22:41
Veste excelenta pentru milioane de romani Anunt de la Guvern despre cardurile pentru alimente Banii au intrat direct pe card
Cardurile pentru alimente au fost încărcate. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cardurile pentru alimente, veste excelentă pentru milioane de români. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut un anunț important care vizează beneficiarii voucherelor sociale oferite de Guvern.

Cardurile pentru alimente au fost încărcate

Marcel Boloș a transmis, miercuri seară, faptul că românilor le-a fost virată cea de-a opta tranșă de 250 de lei. Banii au ajuns în conturile a 2,5 milioane de cetățeni. Sumele vor fi folosite pentru alimente și mese calde.

ADVERTISEMENT

Programul a debutat anul trecut. Ministrul Finanțelor a amintit că datorită acestuia, familiile nevoiașe din România, dar și vârstnicii sau persoanele cu dizabilități au primit un sprijin mult așteptat.

„Am pornit acest program anul trecut cu gândul la familiile defavorizate, persoanele în vârstă, copiii și persoanele cu dizabilități, pentru a ne asigura că accesul la o alimentație sănătoasă nu este un lux pentru nimeni. Ci o realitate accesibilă pentru toți.

ADVERTISEMENT

Așa am ajuns să virăm pe cardurile „Sprijin pentru România” aproximativ 1 miliard de euro. La care s-au adăugat șase tranșe de pachete cu alimente de 25 kg pentru 1,18 milioane de persoane. Au provenit, peste 90% din ele, de la producători din România”, a scris ministrul Marcel Boloș pe Facebook.

Prețuri mai mici la alimentele de bază

Totodată, ministrul Finanțelor a ținut să precizeze că românii care vor utiliza cardurile sociale în următoarea perioadă, vor găsi prețuri cu până la 43% mai mici la alimentele de bază. Amintim că acestea au fost ieftinite după aprobarea ordonanței de urgență privind plafonarea adaosurilor comerciale.

ADVERTISEMENT

„Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, faţă de luna iunie, în prima săptămână din august cele mai mari scăderi de preţuri s-au înregistrat la fructe şi legume, lactate și carne.”, a adăugat Marcel Boloș.

Voucherele sociale sunt acordate o dată la două luni. Banii pot fi utilizați pentru cumpărarea alimentelor de bază. Printre beneficiari se numără oamenii fără adăpost, persoanele care primesc ajutor social și familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 de lei per membru.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și persoanele cu handicap cu venituri mai mici sau egale cu 1.700 de lei primesc acest ajutor. Printre beneficiari se numără și familiile cu minim doi copii, cu venituri lunare per memebru mai mici sau egale cu 675 de lei, dar și pensionarii cu venituri mici.

 

ADVERTISEMENT
Tags: