News

Veste mare pentru profesori și elevi. Deputatul Mihaela Huncă anunță înființarea centrelor de excelență

23.05.2019 | 11:40
Veste mare pentru profesori si elevi Deputatul Mihaela Hunca anunta infiintarea centrelor de excelenta

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, a anunțat în cadrul unui comunicat de presă, că în fiecare județ se va înființa un centru de excelență pentru elevii români. Prin urmare, fiecare centru va fi finanțat din bugetul Ministerului Educației Naționale, conform Legii 102/2019.

Elevii și profesorii români vor avea centre de excelență

Fosta membră PSD, Mihaela Huncă a anunțat că se vor crea centre de excelentă pentru elevii și profesorii români. Fiecare județ va deține un asemenea centru de performanță. Legea 102/2019, inițiată de deputatul Pro România, a fost promulgată de președintele țării, Klaus Iohannis în data de 8 mai.

„Centrele de excelență județene având personalitate juridică vor putea accesa resurse financiare pentru realizarea de proiecte și programe europene. Obiectivul principal pentru care am îmbunătățit Legea Educației este acela de a oferi tinerilor pregătire la nivel înalt în spații de lucru moderne și cu echipamente de ultimă generație pentru a putea să facă performanță, atât pe plan național, cât și internațional. În acest fel, vor putea realiza şi asigura implementarea unor programe de parteneriat cu instituţii din ţară şi din străinătate, cu organizaţii neguvernamentale pentru îmbunătăţirea condiţiilor şi resurselor necesare educării diferenţiate a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte”, a declarat Mihaela Huncă.
“Mă bucur că, după 2 ani de așteptare în Senat și cu un aviz negativ din partea Guvernului această inițiativă a devenit lege. După ce am creat cadrul legal pentru ca olimpicii din fiecare judet să poată fi premiați de Consiliile Județene, acum vom înființa centre de excelență în toată țara. Le mulțumesc colegilor mei parlamentari care, dincolo de interesele politice, au înțeles că educația este esențială pentru prezentul și mai ales pentru viitorul European al României”, a ținut să completeze deputatul Pro România.
Elevii și profesorii primesc vești bune anul acesta
Mihaela Huncă a inițiat o lege conform căreia în fiecare județ din țară se vor crea centre de excelență pentru elevi și profesori
Sursa foto: cdep.ro

Mihaela Huncă a demisionat din PSD și s-a alăturat grupării Pro România

Deputatul Mihaela Hunc, a intrat în politică în anul 2016. A demisionat din Partidul Social Democrat (PSD) în 2018 și s-a alăturat în luna septembrie a aceluiași an, Partidului Pro România, condus de Victor Ponta. Huncă și-a anunțat demisia și în plenul Camerei Deputaților.

Noua membră Pro România a făcut anunțul conform căreia demisionează din PSD pe pagina personală de Facebook. ,,Social-democrația în care cred eu, bazată pe valori autentice, pe meritocrație și pe competență nu se mai regăsește astăzi în PSD, fiindcă PSD, din motive ce nu pot să le înțeleg, și-a uitat și menirea, și ideologia. Am sperat, vreme de doi ani, că este doar o etapă de reconstrucție a partidului, am subliniat constant că drumul ales se abate de la proiectul pe care l-am propus românilor, mi-am exprimat nemulțumirea în fața autocrației care începe să definească exprimarea partidului. (…) Din păcate, unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente și fără folos pentru cetățeni, cu toată lumea care i se opune. Nu voi alege să mă ascund în spatele biroului, bucurându-mă cu egoism de privilegii, ci voi încerca să dau viață, cu responsabilitate, tuturor inițiativelor pe care mi le-am asumat în campania electorală”, a scris fostul deputat de Botoșani, pe Facebook.