News

Vești bune pentru turiștii români. O nouă destinație preferată scoate testele COVID-19

Israelul a anunțat că oprește testarea COVID-19 obligatorie pentru sosirile pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, dar străinii vor trebui în continuare să fie testați negativ în străinătate înainte de a se îmbarca.
08.05.2022 | 17:57
Vesti bune pentru turistii romani O noua destinatie preferata scoate testele COVID19
Israelul va renunța la testarea COVID pe aeroport Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul israelian al Sănătății a declarat că testarea pe Ben Gurion nu va mai fi necesară începând cu 20 mai. Instituția a invocat scăderea numărului de infecții zilnice, de la peste 6.000 la mai puțin de 2.000 în ultima lună.

O nouă destinație preferată de români scoate testele COVID-19

Potrivit Reuters, începând de marți, străinii pot opta pentru un test rapid antigen cu 24 de ore înainte de plecarea în Israel, în loc de testul PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la călătorie, cerut în prezent.

ADVERTISEMENT

Israelul nu a mai cerut cetățenilor săi să facă un test în străinătate pentru COVID-19 înainte de a se îmbarca într-un zbor spre casă începând cu data de 1 martie.

În prezent, toți pasagerii care sosesc pe Ben Gurion, israelieni și străini, sunt direcționați către stațiile de testare PCR într-un colț al terminalului principal rezervat în mod normal pentru ghișeele de check-in ale companiilor aeriene.

ADVERTISEMENT

Potrivit reglementărilor în vigoare, cei care sosesc trebuie să se autoizoleze timp de cel puțin 24 de ore sau până la primirea unui rezultat PCR negativ, de obicei în termen de 12 ore.

Guvernul a fost supus presiunii publice pentru a pune capăt testărilor din aeroporturi, care au mărit costurile de călătorie ale pasagerilor și au limitat spațiul de check-in, provocând cozi lungi.

ADVERTISEMENT