Fotbal intern

Victor Pițurcă, dezvăluire incredibilă de la finala Cupei Campionilor din 1986! ”Real Madrid ne-a oferit o primă de joc”

07.05.2019 | 11:31
Victor Piturca dezvaluire incredibila de la finala Cupei Campionilor din 1986 Real Madrid nea oferit o prima de joc

Fostul atacant al echipei Steaua București, Victor Pițurcă, a făcut o dezvăluire incredibilă despre finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, pe care ”roș-albaștrii” au câștigat-o la loviturile de departajare în fața Barcelonei. Astăzi, 7 mai, se împlinesc 33 de ani de când formația pregătită la acea vreme de Emerich Jenei reușea cea mai mare performanță din fotbalul românesc.

Victor Pițurcă, dezvăluire incredibilă de la finala Cupei Campionilor din 1986: ”Ne-au oferit câte 400-500 de dolari”

”Ne-au aşteptat şi reprezentanţi de la Real Madrid. Chiar ne-au oferit o primă de joc, în contul unui turneu pe care l-am avut pe Santiago Bernabeu în perioada următoare. Cei mai fericiţi au fost cei de la Real Madrid atunci. Erau siguri că va câştiga Barcelona. Vă daţi seama câtă bucurie am adus suporterilor lui Real Madrid!”, a fost dezvăluirea făcută de Victor Pițurcă despre finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.

”Au venit un reprezentant al clubului şi un român. Ne-au oferit câte 400-500 de dolari, nu mai ţinte minte. La tot lotul. Atunci 400-500 de dolari erau bani mulţi. Probabil dacă ar fi gândit ei că avem şanse să câştigăm, ne-ar fi oferit o primă mult mai mare, mai consistentă. Dar nu a contat foarte mult acest lucru”, a mai declarat fostul atacant al Stelei la Telekom Sport.

Victor Pițurcă le dă indicații jucătorilor de la Steaua într-un meci de campionat cu Rapid
Victor Pițurcă le dă indicații jucătorilor de la Steaua într-un meci de campionat cu Rapid

Jenei va petrece la Oradea

La 33 de ani de la marea performanță de la Sevilla, FANATIK a stat de vorbă cu antrenorul Emerich Jenei despre ce înseamnă acel succes pentru fotbalul românesc. Tehnicianul a mărturisit că va sărbători acasă la Oradea, deoarece nu a putut onora invitația clubului Steaua. Jenei s-a declarat dezamăgit de scandalul dintre cluburile FCSB și CSA Steaua și este mirat de faptul că acest conflict nu a fost rezolvat până acum.

Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni după ce a învins în finală, la loviturile de departajare, formația FC Barcelona. Eroul acelei întâlniri a fost portarul Helmuth Duckadam, cel care a apărat toate cele patru penalty-uri executate de jucătorii catalanilor. Legat de acel moment, FANATIK a aflat că un bărbat a pus la vânzare peun site online un fanion “Sevilla 1986”, cu autografele jucătorilor de la Steaua, prețul fiind pe măsura importanței obiectului.