Fotbal intern

Victor Piţurcă nu are milă de Andrei Vlad: “Nu e portar de FCSB”

04.09.2018 | 19:13
Victor Piturca nu are mila de Andrei Vlad Nu e portar de FCSB

Fostul selecţioner al României, dar şi antrenor al Stelei, Victor Piţurcă e convins că FCSB a greşit prin faptul că a mizat pe portarul de 19 ani, Andrei Vlad, la returul cu Rapid Viena, din play-off-ul Europa League.

Piţurcă a spus că nu îl consideră pe Vlad un portar suficient de valoros pentru a apăra poarta roş-albaştrilor: “Când a plecat de la Craiova, m-am interesat de el. Juca la echipa a doua, unde făcea gafe destul de multe. Andrei Vlad are calități foarte bune, dar nu pentru FCSB. Poate juca la o altă echipă, unde presiunea nu este mare. Nu e o soluție să fie al 3-lea portar. FCSB a făcut o mare greșeală că nu au avut un portar de rezervă. Ea s-a materializat cu ratarea calificării, prin care s-au pierdut enorm de mulți bani, a spus Piţurcă, la un post de televiziune.

Luat la ţintă de Victor Piţurcă, Andrei Vlad este apărat de Anamaria Prodan

Cea care l-a apărat pe Andrei Vlad a fost chiar impresarul fotbalistului, Anamaria Prodan. Aceasta a spus că portarul are emoţii: “Andrei Vlad este puţin emotiv, exact cum era Stanciu pe vremuri. Îl afectează toate lucrurile care apar. L-a afectat faptul că toata lumea a zis cu o săptămână înaintea meciului cu Rapid Viena, când a apărut vestea că Vlad va apăra, că e totul terminat. Eu îi scutur pe jucători, îi critic, mă şi cert cu ei. Mă certam şi cu Sănmărtean, care era numărul 1. Becali nu l-a furat pe Vlad de la Craiova, a plătit vreo 400.000 euro, bani pe care patronul Craiovei nu i-ar fi obţinut de nicăieri pe un copil venit din liga a treia”, a spus agentul de jucători.

În schimb, cel mai dur cu Vlad a fost patronul FCSB.  Becali l-a pus la zid pe jucător după meciul cu Rapid Viena“L-am sunat pe Meme si i-am zis, ce dansează el în poartă, ce e circăraia aia. Măi copile, ai talent, nu mai dansa, mă, în poartă. Nu ne dădeau gol niciodată, putea să dea şi Gnohere când a scăpat acolo, era 3-0. Aşa a vrut Dumnezeu, vina e a mea, eu l-am furat pe portar, prin portar m-a pedepsit. Niciodată nu-mi aduc aminte să fi vrut o calificare de genul ăsta şi să o fi ratat-o. Ca acum, niciodată, să ai 2-0 la pauză, nu mă mai aşteptam să luăm gol. Mi-a zis Meme că e distrus, ce să-i spun eu, că e cu capul în nori el. Are vreo vină Dică când bagă un portar mingea în poartă? Dică era calificat! Vina e a mea că trebuia să mai luăm un portar sau să-l ţinem pe Stăncioiu, el crede că e la dans, cu ăsta nu luăm campionatul. Dă-i încolo de bani, coeficientul este problema. Va fi foarte greu acum în grupe pentru că pierdem coeficient, ai văzut ce a păţit Craiova, cazi cu balauri. Nu mă interesează pe mine de alţii, mă interesează de mine”, a fost reacţia lui Gigi Becali