Fotbal international

Vidal și Messi, relație tensionată la Barcelona? “Nu îmi este frică de el!”

05.08.2018 | 18:25
Vidal si Messi relatie tensionata la Barcelona Nu imi este frica de el

Arturo Vidal și Lionel Messi ar putea avea o relație extrem de tensionată la Barcelona din cauza declarațiilor făcute de jucătorul chilian la adresa argentinianului în urma duelurilor din meciurile internaționale disputate cu echipele naționale. Jucătorii sud-americani pot avea probleme de comunicare pe teren și în vestiar, ceea ce ar putea afecta jocul catalanilor. Cei doi au fost adversari în numeroase partide jucate de Chile și Argentina.

Lionel Messi s-ar putea simți cel puțin ciudat la reuniunea lotului Barcelonei, acolo unde va da de noua achiziție a catalanilor, chilianul Arturo Vidal. Din rivali pe teren, cei doi vor deveni coechipieri. Vidal se va alătura lotului de jucători antrenați de Valverde, însă declarațiile pe care le-a făcut în trecut la adresa starului argentinian i-ar putea face multe probleme de acum încolo. Cei doi fotbaliști s-au întâlnit cel mai des ca adversari la Copa America, competiție în care Chile a trecut de Argentina atât în finala din 2015, cât și în cea din 2016. La începutul acestui an, chilianul a fost întrebat dacă se teme de Lionel Messi. “Eu mă tem de el sau el se teme de mine?”, a fost răspunsul dat de Arturo Vidal.

“Eu nu mă tem de el, dar cred că ar trebui să îl întrebați și pe el dacă se teme atunci când aude de mine”, a completat chilianul, care i-a luat fața lui Messi la Copa America mai întâi în finala din 2015, atunci când a fost declarat omul meciului, apoi un an mai târziu, când a fost inclus în echipa ideală a turneului. În ciuda faptului că reprezentativa țării sale nu s-a calificat la Campionatul Mondial 2018, Arturo Vidal a declarat: “L-am bătut pe Messi în fiecare finală jucată împotriva lui. Dacă ar fi să îl întâlnesc din nou, aș câștiga iar. Nu mă tem de nimic. Pe teren suntem egali.”

Vidal și Messi, relație tensionată la Barcelona?

“Îmi voi apăra tricoul și echipa națională până la moarte. Dacă pot, dau totul pe teren”, a mai spus Arturo Vidal. Mijlocașul de 31 de ani a trimis în trecut săgeți la adresa lui Messi, atunci când a spus: “Argentinienii visează să fie ca mine. Pentru chilieni nu este ușor să ajungă într-o finală și să o câștige, mai ales împotriva argentinienilor. Dar noi am reușit să le luăm două Cupe ale Americii și asta va rămâne mereu așa.”

Transferul jucătorului chilian la Barcelona a costat 19 milioane de euro, la care se mai pot adăuga unele clauze. Jucătorul a semnat cu gruparea de pe Camp Nou pe o perioadă de trei ani.  Arturo Vidal așteaptă rezultatele vizitei medicale și va fi prezentat oficial la noul club luni. Este al patrulea transfer pe care Barcelona l-a făcut în această vară. Înainte de transferul în Spania, numele lui Vidal a fost vehiculat ca posibil transfer la câteva cluburi importante din Europa: Manchester United, Manchester City și Inter Milano. Italienii chiar au purtat negocieri cu jucătorul, însă acesta a ajuns în cele din urmă la campioana Spaniei. Suporterii catalani speră ca Vidal și Messi să lase în urmă rivalitatea din America de Sud și să dea totul pentru culorile blaugrana.