News

Video. A fost forat primul km de tunel din autostrada Piteşti – Sibiu. Imagini inedite de pe şantierul subteran

Cum au avansat lucrările de la tronsonul autostrăzii A1. Noutățile despre tunelurile de la autostrada Pitești - Sibiu
03.05.2024 | 15:38
Video A fost forat primul km de tunel din autostrada Pitesti  Sibiu Imagini inedite de pe santierul subteran
România a construit primul kilometru de tunel forat pe o secțiune a autostrăzii Pitești - Sibiu. Sursa foto: Colaj Fanatik / Facebook / Captură video / Irinel Scrioșteanu
ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat că a fost forat primul kilometru de tunel care face parte din autostrada Pitești – Sibiu. Un comunicat de presă în acest sens a fost emis chiar de către constructorii tronsonului A1, care se ocupă de construcția tunelului Daniela – Alina din sectorul 4 al autostrăzii Sibiu – Curtea de Argeș, în apropierea localității Țigveni.

Primul kilometru de tunel din autostrada Pitești – Sibiu

„Avem 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝗸𝗺 𝗱𝗲 𝘁𝘂𝗻𝗲𝗹 𝗳𝗼𝗿𝗮𝘁, fiind executați în total 1013 metri pe ambele fire, din care 580 metri de tunel pe firul ieșiri din tunel, sensul Sibiu-Pitești (Tunel Daniela) şi 433 metri de tunel pe firul intrării în tunel, sensul Pitești-Sibiu (Tunel Alina);

ADVERTISEMENT

– a fost realizat primul tunel intermediar care va fi folosit ca pasaj pietonal între cele două fire de tunel Alina și Daniela sau cale de evacuare după darea în trafic”, a transmis într-o postare pe Facebook Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor

În ceea ce privește tunelul Daniela, problemele legate de zona nisipoasă au fost rezolvate, iar aceleași acțiuni sunt în desfășurare și pentru tunelul Alina.

ADVERTISEMENT

Lucrările de excavare și terasamente sunt în desfășurare la nodul rutier Țigveni. S-a finalizat forarea, armarea și betonarea a 20.500 de metri liniari de piloți necesari structurilor. De asemenea, lucrările la piloții necesari unuia dintre firele tunelului au început.

Ce lucrări au mai fost finalizate la autostrada Pitești – Sibiu

Irinel Scrioșteanu a mai scris că 7 din cele 16 fundații pentru podețe au fost finalizate. Au fost turnați 41.000 de metri cubi de beton necesar structurilor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă asta, drumurile tehnologice au fost finalizate, precum și producția de grinzi și predale prefabricate necesare structurilor de pe șantier continuă.

Lucrările hidrotehnice sunt în desfășurare între km 83+600 și km 90+260. Relocarea rețelelor de utilități publice este în curs, inclusiv a celor de gaz, electricitate, canalizare și apă menajeră.

ADVERTISEMENT

În prezent, pe șantier sunt mobilizați 590 de muncitori și 185 de utilaje, iar lucrările vor continua și în timpul sărbătorilor de Paște. Lucrările la tunel se desfășoară non-stop. Mobilizarea este bună, iar progresul este în conformitate cu graficul de lucru convenit.

ADVERTISEMENT