News

Video. Autostrada Piteşti-Sibiu se apropie de munţi. Lotul până la Curtea de Argeş va fi deschis anul viitor

Vești bune privind stadiul lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu! Imagini filmate cu drona pe tronsonul 4 al autostrăzii.
21.03.2024 | 18:52
Video Autostrada PitestiSibiu se apropie de munti Lotul pana la Curtea de Arges va fi deschis anul viitor
Autostrada Piteşti-Sibiu se apropie de munţi. colaj Fanatik/ Foto Facebook Asociația Pro Infrastructură
ADVERTISEMENT

Vin vești bune privind lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești! Potrivit unui anunț al Asociației Pro Infrastructură, stadiul acestora este bun, iar dacă ritmul va fi menținut de constructor, lotul până la Curtea de Argeș ar putea fi deschis anul viitor, așa cum prevede termenul de execuție.

Video. Autostrada Piteşti-Sibiu se apropie de munţi

Vorbim de secțiunea Piteşti-Curtea de Argeş, cu o lungime de 30,35 de kilometri. Din această zonă, șoferii vor putea, cel mai probabil, să aleagă ruta pe DN 73C, până la finalizarea lucrărilor care va lega municipiul Curtea de Argeș de Tigveni.

ADVERTISEMENT

„Pitești – Curtea de Argeș are termen contractual septembrie 2025. Teoretic, lotul poate fi inaugurat în 2024, decembrie, măcar parțial până la nodul Mănicești (cam jumătate din lot)”, arată Asociația Pro Infrastructură.

De altfel, secțiunea 4 Curtea de Argeș-Tigveni ar putea fi dată în folosință în termenul stabilit. Imaginile surprinse cu drona și făcute publice de Asociația Pro Infrastructură arată că activitatea contructorilor are o evoluție rapidă.

ADVERTISEMENT

Care este stadiul lucrărilor pe secțiunea Tigveni – Curtea de Argeș

Astfel, lotul dintre Curtea de Argeș și Tigveni, cu o lungime de zece kilometri, ar putea fi deschis circulației în luna decembrie a anului 2026. „A1 Curtea de Argeș-Tigveni, ne apropiem de munți.

Vinerea trecută am filmat cei aproape 10 kilometri ai Secțiunii 4 din cea mai așteptată (și mai importantă) autostradă din țara noastră, Sibiu-Pitești. Drona surprinde mai întâi viaductul peste o vale adâncă și lată traversată la sol de Str. Bușaga la vest de Curtea de Argeș, în zona nodului aflat pe tronsonul vecin.

ADVERTISEMENT

Aici lucrează un subantreprenor român mai puțin cunoscut publicului larg: Bercris Extreme Ag. Ne bucurăm să vedem o bună mobilizare și elevații avansate.

Și antreprenorul general Porr are un ritm bun atât la structurile și terasamentele unde este prezent direct. Dar mai ales la tunelul de sub Dealul Momaia, unde săpătura avansează fără probleme majore până acum, la data vizitei din 15 martie fiind excavați aproximativ 450 metri pe firul 1 (spre Curtea de Argeș), respectiv 310 metri pe celălalt, din totalul de 1350 metri ai fiecăruia dintre cele două fire”, adaugă Asociația Pro Infrastructură, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, reprezentanții asociației atrag atenția asupra săpăturilor pentru tunel, pentru care va fi nevoie de mult timp pentru finalizare. Existând riscul alunecărilor de teren și a altor dificultăți pe care muncitorii le pot întâmpina pe parcurs, situația se poate schimba.

 

ADVERTISEMENT