News

Imagini cu tunelurile Daniela și Alina, de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Cum au fost alese aceste nume

Au apărut imagini cu tunelurile Daniela și Alina, de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Lucrările ar putea fi finalizate înainte de termen.
11.01.2024 | 23:34
Tunelurile Daniela și Alina. colaj Fanatik/ foto captură Observator/ CNAIR
ADVERTISEMENT

Au apărut imagini cu tunelurile Daniela și Alina, de pe Autostrada Sibiu-Pitești, care urmează să străbată Munții Carpați. Lucrările sunt avansate, iar constructorul speră ca cele două tuneluri să fie finalizate înainte de termen.

Imagini cu tunelurile Daniela și Alina

Ieșirea din tunel pe sensul de circulație Sibiu-Pitești va fi denumită Daniela, iar intrarea pe sensul Pitești-Sibiu va purta numele Alina. Muncitorii din zece țări își desfășoară activitatea în ture de câte 12 ore, șantierul fiind coordonat de o firmă din Austria.

ADVERTISEMENT

Vedem exact securizarea acestei zone în timp ce săpăm, ca să nu cadă pe noi. Este securizată cu beton şi am luat şi alte măsuri. Aici este produsul final şi te poţi simţi în siguranţă.

Nimic nu cade peste tine.  Nu facem lucrarea prea extinsă, ca să nu cadă peste noi. Cu răbdare şi paşi mici”, a transmis inginerul Martin Marušic pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Cele două tuneluri de autostradă sunt primele din România realizate în stâncă. Până în prezent au fost finalizați 150 de metri de tunel pe firul ieșirii din tunel (Sibiu-Pitești) și încă 81 de metri pe firul intrării, sensul Pitești-Sibiu.

Numele „Daniela” și „Alina” au fost alese după două femei care sunt implicate în proiectul Autostrăzii Sibiu-Pitești. De altfel, denumirile îi ajută pe muncitori să comunice mai ușor între ei cu privire la lucrările executate pe șantier.

ADVERTISEMENT

„Dacă buna mobilizare se va menține, se va finaliza înainte de termenul contractat”

Aproximativ 360 de muncitori și 150 de utilaje sunt mobilizate pe șantier. Tunelul Momaia va fi de 1,3 kilometri și va fi format din cele două galerii principale separate, denumite Daniela și Alina.

„Dacă buna mobilizare a acestuia se menţine, va fi o nouă lucrare de infrastructură rutieră care se va finaliza înainte de termenul contractat. Reamintesc faptul că la construcţia celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore. 7 din 7 zile.

ADVERTISEMENT

Lucrează cu echipe de specialişti aduşi din Austria, împreună cu muncitori din România, care utilizează noua metodă austriacă NATM, folosind tehnologie de ultimă generaţie”, a transmis secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

Amintim că Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122 de km, fiind împărțită pe cinci secțiuni. Aceasta va face legătura între centrul și vestul României.

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion