Sporturi

VIDEO / Jules Bianchi este condus pe ultimul drum! FIA a retras numărul 17 purtat de francez

UPDATE 21 iulie, ora 11:35 / Jules Bianchi va fi înmormîntat azi după o ceremonie funerară care va avea loc la catedrala Sainte Reparate din Nice. Mai mulţi piloţi şi oficiali ai echipelor de...
21.07.2015 | 12:50
VIDEO  Jules Bianchi este condus pe ultimul drum FIA a retras numarul 17 purtat de francez

UPDATE 21 iulie, ora 11:35 / Jules Bianchi va fi înmormîntat azi după o ceremonie funerară care va avea loc la catedrala Sainte Reparate din Nice. Mai mulţi piloţi şi oficiali ai echipelor de Formula 1 participă la funeralii, dar la catedrala din Nice sînt foarte mulţi oameni de rînd care au vrut să îşi ia rămas bun de la Bianchi, scrie Gazzetta dello Sport. 

Francezul a fost în comă timp de 9 luni după accidentul de la Suzuka din octombrie 2014. Decesul lui Bianchi e primul în Formula 1 după moartea lui Ayrton Senna în 1994.

VEZI VIDEO DE LA FUNERALII 

***********************************

UPDATE 18:10 / FIA a decis să retragă numărul 17, purtat de Jules Bianchi, anunţă L’Equipe. Fiecare pilot îşi alege numărul în debutul sezonului numărul pe care îl va purta, campionul mondial avînd posibilitatea de a purta tricoul cu numărul 1. 

Jules Bianchi va fi înmormîntat marţi în Nisa. Pilotul în vîrstă de 25 de ani a decedat vineri seara, după ce a fost în comă timp de 9 luni după accidentul de la Suzuka.

******************************

Pilotul echipei de Formula 1, Marussia, Jules Bianchi a murit sîmbătă dimineaţă, după ce a stat nu mai puţin de nouă luni în comă! Francezul a suferit pe data de 5 octombrie 2014 un accident teribil pe circuitul de la Suzuka la Marele Premiu al Japoniei.

În cele 9 luni de comă, familia tînărului pilot a fost mereu lîngă el. Din păcate, gravele leziunile la creier suferite de Bianchi nu au lăsat loc de minuni. Philippe Bianchi, tatăl pilotului, a povestit ce au însemnat cele nouă luni de coşmar în care a stat zi de zi lîngă fiul său, aflat în comă.

“Greu de suportat. Un chin zi de zi. Uneori îl privesc şi-l văd cum e într-o stare mai rea decît dacă ar fi murit. Noi nu-l putem ajuta mai mult decît o facem în aceste momente. Timpul trece, însă eu rămîn optimist. Trebuie să realizăm cît de gravă este situaţia. Cu fiecare zi care trece sînt din ce în ce mai puţin optimist. La 2-3 luni după accident mă aşteptam să se îmbunătăţească starea, dar după 9 luni nu există nici un progres. Ca să fim sinceri, Jules e între viaţă şi moarte”, a declarat Bianchi Sr. pentru France Info, cu doar cîteva zile înainte de decesul fiului său.

Premoniţia lui Jules

Cu 8 luni înainte de drama lui Jules Bianchi, Michael Schumacher a suferit accidentul la schi în staţiunea franceză Meribel, iar leziunile suferite sînt similare cu ale francezului. Schumacher e în continuare în comă din luna decembrie a anului 2013, progresele fiind lente în ceea ce îl priveşte pe fostul campion german.

Tatăl lui Jules Bianchi a declarat în interviul pentru France Info că la scurt timp după accidentul lui Schumacher, a avut o premoniţie şi i-a spus că el nu ar putea trăi dacă ar suferi un accident asemănător pentru că asta ar însemna să renunţe la viaţa de pilot: “Am vorbit despre accidentul lui Schumacher. Jules mi-a spus: <<Dacă voi păţi ca Schumacher, nu aş putea să mai pilotez şi viaţa ar fi un calvar pentru mine. Pilotajul e viaţa mea>>”, a dezvăluit Phillipe Bianchi.

Bianchi şi Schumacher sînt ambii foşti piloţi Ferrari, Jules fiind pînă anul trecut un candidat pentru a pilota monopostul în care Schumi a scris istorie la începutul anilor 2000. Visul lui Jules s-a năruit însă pe circuitul de Formula 1, la Suzuka.

VEZI VIDEO CU ACCIDENTUL: 

https://youtu.be/VjHq6qtaptw

Tags: