Fotbal international

VIDEO. Final trist pentru Guardiola la Bayern: “Mi-am dat viaţa pentru această echipă!” Coincidenţele stranii ale catalanului

Bayern a fost eliminată de Atletico din Liga Campionilor şi Pep Guardiola a ratat marele obiectiv al său la echipa germană. Catalanul îşi ia adio de la bavarezi cu 3 titluri, însă fără nici...
04.05.2016 | 19:35
VIDEO Final trist pentru Guardiola la Bayern Miam dat viata pentru aceasta echipa Coincidentele stranii ale catalanului

Bayern a fost eliminată de Atletico din Liga Campionilor şi Pep Guardiola a ratat marele obiectiv al său la echipa germană. Catalanul îşi ia adio de la bavarezi cu 3 titluri, însă fără nici o Ligă, el fiind de fiecare dată eliminat în semifinalele competiţiei.

După meciul cu Atletico, Pep Guardiola a ţinut un discurs de adio în care a spus că a făcut tot ce a putut la Bayern, însă a ratat de fiecare dată principalul obiectiv: “Mi-am dat viaţa pentru această echipă”, a spus Pep, vizibil afectat de eliminare.

Catalanul pleacă la Manchester City, echipă care l-a anunţat încă din luna ianuarie. Mandatul lui Pep a fost presărat de multe controverse, dar şi coincidenţe incredibile.

Blestemul semifinalelor

Pep Guardiola a venit la Munchen pentru a cîştiga Liga Campionilor. A fost marele obiectiv al său în 2013 cînd a semnat cu bavarezii. În fiecare sezon, mereu a fost aproape de trofeu, însă a fost eliminat în semifinale.

În stagiunea 2013-2014, Bayern a fost dărîmată de Real Madrid, 0-1 pe Bernabeu şi 0-4 pe Allianz Arena. Bavarezii erau în acel moment deţinătorii trofeului.

În sezonul 2014-2015, Bayern s-a oprit tot în semifinalele Ligii. O altă echipă din Spania, Barcelona, l-a eliminat pe Guardiola cu 5-2 la general.

În actualul sezon, ultimul a lui Pep la Bayern, în semifinale, nemţii au jucat împotriva lui Atletico Madrid. Chiar dacă au fost favoriţi, bavarezii au pierdut calificarea după 0-1 pe Calderon şi 2-1 pe Allianz Arena.

Pep Guardiola a fost eliminat de fiecare dată în semifinale şi de fiecare dată de echipe spaniole: Real Madrid, Barcelona şi Atletico.

Coincidenţe stranii

Atletico Madrid a eliminat Barca în sferturi şi Bayern în semifinale. Diego Simeone joacă a doua finală din ultimii 4 ani şi speră să aducă prima ligă din istoria clubului.

Şansele lui Atletico cresc dacă ţinem cont de o statistică stranie. În ultimele 7 sezoane, dacă Pep nu a cîştigat Liga, formaţia care a eliminat echipa lui Guardiola (Barca sau Bayern) a cîştigat titlul.

Catalanul are în palmares 2 Ligi ale Campionilor ca antrenor al Barcei, în 2009 şi 2011. În afară de anul 2013, cînd Pep a avut un an “sabatic”, cîştigătoarea Ligii Campionilor a fost nevoită să treacă de Guardiola:

2009: Barcelona, cu Pep antrenor, cîştigă trofeul 

2010: Inter campioana Europei, elimină Barca lui Pep în semifinale

2011: Barcelona, campioana Europei (Guardiola antrenor)

2012: Chelsea, campioana Europei, elimină Barcelona cu Guardiola antrenor în semifinale

2013: Bayern, campioana Europei, Pep, liber de contract

2014: Real Madrid, campioana Europei, elimină Bayernul lui Pep în semifinale

2015: Barcelona, campioana Europei, elimină Bayernul lui Pep în semifinale 

2016: Atletico, calificată în finală, elimină Bayernul lui Pep în semifinale.

Pep Guardiola este în acest moment într-o situaţie delicată şi în ceea ce priveşte viitorul său club. Catalanul a venit la Bayern în vara anului 2013, la cîteva luni distanţă de la cîştigarea Ligii Campionilor de bavarezi. 3 ani mai tîrziu, ar putea să repete această experienţă neplăcută. Manchester City e în semifinale şi e una dintre cele 3 echipe care mai pot cîştiga trofeul.