News

Video. Furtunile fac ravagii la Beijing, sunt 11 morţi şi aproape 30 de răniţi

Furtuni puternice abătute asupra capitalei Chinei au determinat evacuarea a zeci de mii de persoane. Ploile continuă pentru a patra zi consecutiv
01.08.2023 | 12:30
Video Furtunile fac ravagii la Beijing sunt 11 morti si aproape 30 de raniti
Inundaţii catastrofale la Beijing
ADVERTISEMENT

Cel puțin 11 persoane au murit și 27 sunt date dispărute în inundațiile care au lovit Beijingul în urma unor cantităţi record de precipitaţii, a informat marţi presa chineză de stat. Ploi abundente cad pentru a patra zi consecutivă în Beijing și în orașele din apropiere.

În 40 de ore a plouat cât într-o lună

De luni seara, peste 100 de drumuri de munte au fost închise în zona capitala Chinei și peste 52.000 de persoane au fost evacuate din casele lor. Mai multe linii de metrou din Beijing, în special din suburbiile de vest, au fost suspendate marţi.

ADVERTISEMENT

Municipalitatea orașului a anunțat că precipitațiile din ultimele zile au depășit recordurile stabilite în timpul unei furtuni foarte puternice de acum 11 ani. În iulie 2012, Beijingul a fost lovit de cea mai puternică furtună de la întemeierea Chinei moderne.

Doksuri, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit China, slăbeşte pe măsură ce se deplasează spre interiorul ţării, dar autoritățile au avertizat că există riscuri de inundații și alunecări de teren în continuare. Pentru marţi sunt prognozate furtuni în Beijing, precum și în orașul vecin Tianjin și provincia Hebei, după cum a informat televiziunea de stat CCTV.

ADVERTISEMENT

Ploile torenţiale au început să se abată de sâmbătă asupra acestor regiuni şi într-un interval de numai 40 de ore oraşul Beijing a înregistrat echivalentul mediei precipitaţiilor pentru întreaga lună iulie.

“Ploile abundente au făcut cel puţin 11 morţi şi 27 de dispăruţi”, a anunţat televiziunea publică CCTV, citând autorităţile municipale responsabile cu controlul inundaţiilor. Un bilanţ anterior făcea referire la două decese în districtul Mentougou, unul dintre principalele afectate.

ADVERTISEMENT

Între cei care şi-au pierdut viaţa se numără un pompier care participa la operaţiunile de salvare, iar în rândul dispăruţilor se află patru salvatori profesionişti care au căzut în apă. Cu ajutorul a patru elicoptere, 26 de militari au transportat marţi dimineaţă mâncare, apă, pături şi pelerine de ploaie pentru călătorii ale căror trenuri au rămas blocate în districtul Mentougou.

Cartierele muntoase din vestul capitalei “precum şi alte părţi ale Beijingului au fost grav afectate de inundaţii, care au provocat inclusiv blocarea a trei trenuri aflate în tranzit şi blocarea completă a traficului rutier în unele zone”.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 150.000 de locuinţe din Mentougou au rămas fără acces la apă potabilă, iar autorităţile au trimis 45 de camioane cisternă pentru a restabili aprovizionarea de urgenţă cu apă.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie