Video

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Anghel Iordănescu, o ÎNFRÎNGERE ca selecţioner cu echipele britanice! Chiar împotriva Irlandei de Nord

ROM NIA - IRLANDA DE NORD. Anghel Iordănescu începe al 3-lea său mandat la echipa naţională în meciul cu Irlanda de Nord, din preliminariile Euro 2016. Antrenorul român are un palmares bun cu...
13.11.2014 | 16:51
ROM NIA  IRLANDA DE NORD Anghel Iordanescu o INFRINGERE ca selectioner cu echipele britanice Chiar impotriva Irlandei de Nord

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Anghel Iordănescu începe al 3-lea său mandat la echipa naţională în meciul cu Irlanda de Nord, din preliminariile Euro 2016. Antrenorul român are un palmares bun cu echipele din Marea Britanie, însă singurul meci pierdut în faţa selecţionatelor britanice este chiar cu Irlanda de Nord. 

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Iordănescu a condus selecţionata României spre victorie în faţa echipelor britanice, în toate celelalte 3 dueluri, cu Ţara Galilor în 1993, cu Scoţia în 2004, cea mai strălucitoare victorie fiind în faţa Angliei la Mondialul din 1998, 2-1.

Scurtcircuit cu Irlanda de Nord

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. După episodul amar din preliminariile Mondialului din 1986 cînd Irlanda de Nord ne-a învins de două ori (3-2 şi 1-0) a urmat meciul amical din 1994. România îl avea pe bancă pe Anghel Iordănescu şi pregătea campionatul mondial.

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Meciul s-a jucat la Belfast şi numai amical nu a fost. Nervii au fost întinşi la maximum, partida fiind presărată cu mai multe durităţi.  Nord-irlandezii au cîştigat din nou, cu 2-0 de această dată prin golurile marcate prin Morrow în minutul 42 şi Gray în minutul 50. Acelaşi Gray l-a faultat pe Hagi 10 minute mai tîrziu, legenda tricolorilor avînd o reacţie dură, scuipîndu-l pe nord-irlandez. Ambii jucători au fost eliminaţi.

hagi

VEZI REZUMATUL MECIULUI: 

Victorii pe linie cu echipele britanice sub mandatul lui Iordănescu

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. În afară de meciul pierdut cu Irlanda de Nord, Anghel Iordănescu a cîştigat toate celelalte 3 bătălii cu selecţionatele din Marea Britanie. Prima dintre ele a avut loc în 1993, cînd România a învins Ţara Galilor cu 2-1 într-un meci crucial pentru calificarea la campionatul mondial din 1994. Pentru România au marcat Hagi în minutul 32 şi Răducioiu în minutul 83, respectiv, Saunders pentru gazde în minutul 62.

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Următorul adversar din Marea Britanie pentru România condusă de Anghel Iordănescu a fost Anglia, în 1998. Cele două echipe au fost repartizate în grupa G a Campionatului Mondial din Franţa, alături de Columbia şi Tunisia. Tricolorii au reuşit din nou o evoluţie de senzaţie şi au reuşit să se impună pe final.

Viorel Moldovan a înscris primul gol al meciului în minutul 46. Englezii au egalat cu 10 minute înainte de final prin Michael Owen, însă Dan Petrescu a adus victoria României în prelungirile meciului şi echipa s-a calificat în optimi de pe primul loc.

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Ultimul meci cu echipe britanice cu Anghel Iordănescu selecţioner a avut loc în 2004 împotriva Scoţiei. Tata Puiu era la al doilea mandat de la echipa naţională şi pregătea campania de calificare pentru Mondialul din 2006. România s-a impus în Scoţia cu 2-1 prin golurile lui Chivu şi Pancu, pentru oaspeţi marcator fiind McFadden.

Din păcate, imaginea meciului nu a fost dată de scor, ci de intrarea criminală a lui Ionel Ganea din minutul 18 la John Kennedy. Românul i-a rupt piciorul lui Kennedy, care avea doar 18 ani şi se afla la prima selecţie. A încercat să revină pe gazon, însă accidentarea din meciul cu România l-a forţat să îşi încheie cariera.

_46727260_john_kennedy_226b

VEZI VIDEO REZUMAT:

Pole position pentru Euro

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Anghel Iordănescu începe al treilea mandat la cîrma naţionalei într-o poziţie foarte bună în grupă, cu 7 puncte în primele 3 meciuri. Învingătoarea din meciul România – Irlanda de Nord încheie pe primul loc anul în grupa de calificare. Meciul va avea loc vineri de la ora 21:45 pe Arena Naţională, tricolorii fiind favoriţi la casele de pariuri.