Sporturi

Spectacol în fața tribunelor arhipline la Belgrad, în startul Adria Tour! Un copil i-a făcut punct lui Djokovic! Cine l-a învins pe liderul ATP. Video

14.06.2020 | 10:12
Spectacol in fata tribunelor arhipline la Belgrad in startul Adria Tour Un copil ia facut punct lui Djokovic Cine la invins pe liderul ATP Video
ADVERTISEMENT

Prima zi a Adria Tour, turneu organizat la intițiativa lui Novak Djokovic, a oferit foarte multe momente spectaculoase. Într-o perioadă în care competițiile sportive se dispută într-o atmosferă tristă, fără spectatori, sârbii au uitat de distanțarea socială și au luat cu asalt arena din Belgrad, aflată chiar la malul Dunării. Au fost 4.500 de fani în tribune, iar Nole și invitații săi au oferit un show de zile mari.

Spectacol în fața tribunelor arhipline la Belgrad, în startul Adria Tour

Ziua a început cu partida dintre Grigor Dimitrov și Dușan Lajovic, iar bulgarul a obținut prima sa victorie din Grupa B. În care au mai fost repartizați Dominic Thiem și Damir Dzumhur, a căror confruntare a fost una foarte scurtă. Bosniacul a abandonat după doar două game-uri, din cauza unei accidentări la piciorul drept.

ADVERTISEMENT

Nu a fost o problemă pentru fani, care oricum abia așteptau ca Novak Djokovic să intre pe teren. Iar liderul mondial a jucat perfect în primul luimeci. O victorie clară, 4-1, 4-1, în fața lui Viktor Troicki. Nole nu a avut emoții cu fostul său coleg din echipa de Cupa Davis a Serbiei, dar a fost surprins de un copil care a fost invitat pe teren chiar de Troicki.

Puștiul a avut ocazia să schimbe câteva mingi cu Djokovic și s-a descurcat de minune. A și luat un punct spectaculos, finalizat cu un voleu precis, din apropierea fileului.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, eșec surprinzător în fața lui Krajinovic! Ar putea rata finala de la Belgrad!

A urmat cealaltă confruntare din grupa A, Filip Krajnovic – Alexander Zverev. Germanul a pierdut primul set la zero, dar a reușit să și le adjudece pe următoarele două, ambele la tiebreak. În sesiunea de seară, Dimitrov nu s-a mai descurcat la fel de bine.

A fost învins de Nikola Milojevic, locul 145 ATP, jucător invitat în ultimul moment, pentru a-i lua locul accidentatului Damir Dzumhur.

ADVERTISEMENT

Cel mai disputat meci al zilei a fost cel dintre Dominic Thiem și Dușan Lajovic. A fost victoria austriacului, după ce acesta a revenit de la 0-1 la seturi și a salvat trei mingi de meci în setul decisiv! Filip Krajinovic a dat lovitura în fața lui Novak Djokovic.

Liderul mondial a câștigat primul set, dar le-a pierdut pe următoarele două în fața compatriotului său. 2-4,  4-2, 4-1 pentru Krajinovic. În fine, ultimul meci din ziua 1 s-a terminat după miezul nopții, ora locală, cu o victorie clară a lui Zverev în fața lui Troicki.

ADVERTISEMENT

Dominic Thiem este aproape sigur de calificarea în finală, în vreme ce Novak Djokovic are nevoie de o victorie în ultima sa partidă din grupa A, cu Alexander Zverev, pentru a ajunge și el în ultimul act.

ADVERTISEMENT