Fotbal intern

Viitorul l-a transferat pe Constantin Dima, fost căpitan al naţionalei U-19

25.08.2018 | 11:39
Viitorul la transferat pe Constantin Dima fost capitan al nationalei U19

Constantin Dima, 19 ani, a ajuns la o înţelegere cu FC Viitorul şi a semnat un contract pe patru ani cu echipa antrenată de către Gheorghe Hagi. Fundaşul central s-a despărţit în această vară de Dinamo, club care l-a împrumutat în ultimul sezon la Sepsi Sf. Gheorghe, şi poate să revină în prim plan la formaţia constănţeană.

Jucătorul crescut la Dinamo a fost căpitanul echipei naţionalei a României U-19 la turneul de calificare la Campionatul European disputat la Ploieşti. Dima a impresionat la turneul respectiv prin siguranţa arătată în defensivă, dar nu a prins prea multe minute în Liga 1 Betano la Sepsi Sf. Gheorghe, în timp ce oficialii de la Dinamo nici nu s-au gândit la acest lucru.

Viitorul l-a transferat pe Constantin Dima

“În primul rând este o onoare pentru mine să lucrez cu fostul mare fotbalist al României Gică Hagi. Este un grup tânăr aici. Pe majoritatea îi cunosc de la loturile de la juniori ale echipelor de la naţională şi mi-au povestit foarte multe lucruri bune. Mi-au spus că la academie se învaţă fotbal şi te poţi dezvolta personal excelent şi poţi avansa la un club mult mai puternic. A contat foarte mult că aici lumea oferă încredere tinerilor, iar pe poziţia de fundaş central lumea nu prea acordă încredere tinerilor de 19 ani la echipele din Liga 1 Betano. Vreau să-mi ajut echipa în play-off şi mi-a stabilit un obiectiv de a câştiga un trofeu cu această echipă”, a declarat Constantin Dima pentru site-ul oficial al clubului.

Constantin Dima a purtat banderola de căpitan în câteva rânduri la naţionala U-19
Constantin Dima a purtat banderola de căpitan în câteva rânduri la naţionala U-19

“Fundaşul central Constantin Dima este de astăzi noul jucător al formaţiei FC Viitorul. În vârstă de 19 ani, Dima este internaţional de juniori şi a semnat un contract valabil pentru următorii 4 ani cu formaţia constănţeană. Constantin Dima a mai evoluat pentru formaţiile Sepsi Sf. Gheorghe ţi Dinamo Bucuresti. FC Viitorul îi urează bun venit şi cât mai multe realizări în tricoul negru-albastru“,  a fost anunţul oficial al celor de la Viitorul cu privire la transferul realizat.

Transferul lui Constantin Dima la echipa lui Hagi a venit la doar câteva zile după ce Bogdan Ţâru, unul dintre fundaşii echipei a petrecut şi a fost surpris în timp ce consuma băuturi alcoolice şi fuma. Episodul cu jucătorul de la Viitorul a apărut în prim plan la doar scurt timp după ce antrenorul echipei l-a lăudat şi i-a cerut socoteală lui Cosmin Contra pentru faptul că nu l-a conocat.

“Ţîru e căpitanul echipelor naţionale la toate categoriile de vârstă, a ieşit campion cu Viitorul, în unele meciuri avea 100% dueluri câştigate. Dă-i o şansă! Am văzut jucător convocat care a avut două ieşiri periculoase, cu băutură. Se îmbată de două ori, dar trebuie să fie la lot. Să mă scuze Nedelcearu, dar asta este realitatea. Ce trebuie să facă Ţîru, să se îmbete şi el? Învăţ lucruri în România care nu au nicio legătură cu performanţa. Cosmine, vii din Spania! Ce faci? Tu nu te pui în mintea lui Ţîru? Mă scuzi, este de la campioana României, nu de la o echipă care nici nu a intrat în play-off. A jucat titular la toate loturile naţionale, de zece ori mai mult decât ăla pe care l-ai luat”