News

Violeta Alexandru amenință că sare din schemă Poșta Română dacă mai face propagandă PSD

19.11.2019 | 15:23
Violeta Alexandru ameninta ca sare din schema Posta Romana daca mai face propaganda PSD
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a avertizat că vrea să înlocuiască Poșta Română ca distribuitor de pensii, în cazul în care se va dovedi că poștașii fac campanie electorală în beneficiul PSD. Reacția ministrului liberal al Muncii vine după ce senatorul liberal de Vrancea, Cătălin Toma, a declarat că unii poștași apropiați de primarii PSD fac campanie electorală și îi anunță pe oameni că nu vor mai fi bani de pensii dacă vor vota cu candidatul PNL.

Violeta Alexandru amenință Poșta Română să nu mai facă propagandă electorală

Violeta Alexandru a scris pe facebook că va avea grijă ca Poșta Română să nu mai facă propagandă pentru PSD: „Problema mea este să opresc jocul, dacă există, al unor entităţi de interes naţional, în beneficiul PSD. Vom avea o discuţie cu Poşta Română. Vă reamintesc că Dragnea semna protocol de colaborare între PSD şi sindicaliştii din Poşta Română. O spun direct, în problema pensiilor, nu mă feresc să iau decizii în privinţa înlocuirii Poştei Române (cea care distribuie pensiile la poartă) dacă voi constata că, în loc să facă treabă, poştaşii s-au apucat de politică. Despre o singură zi întârziere dacă aud, o singură problemă – îmi va fi de ajuns!”, a scris ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru a precizat din nou că pensiile vor fi plătite la timp: „Că PSD răspândeşte, ca în toate campaniile electorale, tot felul de minciuni ca să bage spaima în alegători, nu mă surprinde. Anii ’90, frica era aşa: votaţi cumva PNL sau PNŢ? Vin moşierii să vă ia pământurile! PSD de astăzi nu s-a schimbat deloc. Este PSD-ul care, de câte ori simte că pierde, împrăştie minciuni despre cum iau liberalii, capitaliştii pensioara oamenilor. Credeţi-mă, ştiţi cât le pasă lor de pensii? Zero! McBudăi şi LOVasilescu ar ajunge să se bucure dacă s-ar pune problema să nu vă luaţi pensiile şi salariile. Din calcule electorale. Sinistru partid, PSD! Chiar trebuie penalizat la alegeri. Pensiile se plătesc! Respectăm legea! O spun, încă o dată, foarte clar. (…) Fiecare la treaba lui. Să respectăm pensionarii. Avem destul loc să se facă politică. Nu pe spatele pensionarilor”, a transmis Violeta Alexandru.

Corpul de Control verifică informațiile privind propaganda electorală făcută de poștași

După ce informația privind propaganda electorală făcută de poștași a apărut în spațiul public, Corpul de control din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) a dispus verificări:

ADVERTISEMENT

„Conducerea Poştei Române îşi menţine poziţia de neutralitate politică şi în acest proces electoral, aşa cum a făcut cu fiecare ocazie. Corpul de Control al Directorului General verifică, la această oră, informaţiile vehiculate în presă cu privire la incidentul din judeţul Vrancea. A devenit o practică obişnuită ca, înainte de începerea procesului electoral, toţi angajaţii să fie instruiţi în maniera profesionalismului, fără vreo urmă de partizanat politic. Motiv pentru care, Mircea Tudosie, directorul general al Poştei Române, este hotărât să ia orice decizie legală de sancţionare a angajaţilor, în cazul nerespectării normelor impuse”, a transmis Poşta Română într-un comunicat.