News

Viorica Dăncilă a inaugurat Bursa de Peşte! La cât se ridică investiţia Guvernului

08.04.2019 | 14:58
Viorica Dancila a inaugurat Bursa de Peste La cat se ridica investitia Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a participat, luni, la inaugurarea oficială a Bursei de Pește, proiect guvernamental destinat revitalizării sectorului piscicol din România. La evenimentul organizat la Tulcea a participat și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Viorica Dăncilă a participat la inaugurarea Bursei de Pește

Bursa de Pește din Tulcea, o investiție cu fonduri europene de peste 4 milioane de euro, a fost lăsată de izbeliște, afirma deputatul USR Stelian Ion, anul trecut. Clădirea era, atunci, nefuncțională și, în plus, ajunsese să găzduiască sediul unei instituții, repsectiv Serviciul Teritorial Tulcea al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA).

Ministerul Agriculturii anunţa că în 2017, a înființat un ”grup de lucru” pentru identificarea soluțiilor privind operaționalizarea acestui proiect. „Mă bucur să anunţ astăzi, la Tulcea, un nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol, menit să sprijine familiile de pescari şi să încurajeze prelucrarea produselor.

Viorica Dancila Bursa de Peste
Ministrul Agriculturii, petre Daea, a participat la inaugurarea Bursei de Peste

Premierul a anunțat scheme de ajutor de stat pentru acvacultură

Programul guvernamental va include scheme de ajutor de stat pentru acvacultură şi pentru susţinerea industriei alimentare de profil”, a spus Dăncilă. Premierul a anunţat introducerea unor ”mecanisme noi, simple şi eficiente pentru finanţarea investiţiilor comunităţilor locale”.

”Pentru locuitorii Deltei, ca de altfel pentru toţi românii, ne dorim servicii de sănătate şi de educaţie mai bune, drumuri moderne şi transport în condiţii de siguranţă. În acest sens, introducem mecanisme noi, simple şi eficiente pentru finanţarea investiţiilor comunităţilor locale, ale locuitorilor din mediul rural şi ale oamenilor de afaceri care doresc să facă investiţii în localităţile rurale.

Proiecte guvernamentale pentru comunitățile locale

Un astfel de program de investiţii este Fondul de Dezvoltare şi Investiţii care asigură finanţare unităţilor administrativ-teritoriale pentru dispensare medicale din zonele rurale, centre medicale de permanenţă, şcoli, grădiniţe, creşe, proiecte de alimentare cu apă şi canalizare, modernizare şi reabilitare a drumurilor comunale”, a spus premierul.

Premierul a anunțat mai multe proiecte guvernamentale care urmează să fie demarate și care vin în sprijinul comunităților locale!

„Primul program se referă la dezvoltarea afacerilor mici şi va consta în acordarea unui ajutor de minimis de până la 200.000 de euro şi credit garantat pentru construcţii şi achiziţia de echipamente pentru ferme, cabinete medicale şi pensiuni turistice. Un alt program va fi dedicat centrelor multifuncţionale rurale, astfel încât fiecare locuitor dintr-o comună să aibă toate serviciile necesare: poştă, bănci, direcţii agricole, reprezentanţi APIA sau ANAF”, a afirmat ea.