News

Viorica Dăncilă, anunț despre viitorul președinte al PSD: “Trebuie să fie pro-european. Ar trebui o conducere colectivă”

10.06.2019 | 14:51
Viorica Dancila anunt despre viitorul presedinte al PSD Trebuie sa fie proeuropean Ar trebui o conducere colectiva

Viorica Dăncilă a vorbit despre viitorul Partidului Social Democrat, cel care se află la putere și care a fost contestat masiv pe 26 mai, la vot, unde a obținut cu puțin peste 20% dintre sufragii. Președintele interimar al PSD a oferit informații despre discuția avută cu membrii partidului astăzi și a spus că s-au tras niște prime concluzii.

Viorica Dăncilă: Președintele PSD trebuie să fie pro-european

Premierul României a vorbit despre viitorul președinte al PSD și a spus că acesta trebuie să fie unul pro-european, un președinte cu viziuni moderne, care să răspundă nevoilor cetățenilor care pe 26 mai au arătat înspre ce zonă vor să se îndrepte România. Tot Dăncilă a mai precizat că viitorul președinte trebuie să genereze destulă încredere atât în interiorul partidului cât și în fața românilor.

Întrebată despre modul în care a condus Liviu Dragnea partidul și dacă acesta are o vină pentru scufundarea PSD în prăpastie, Dăncilă a spus că nu a făcut o astfel de analiză și nu are de gând să o facă. Premierul a evitat pe cât a putut, în cadrul conferinței de presă susținute după ședința cu colegii ei, să vorbească despre fostul președinte al partidului, care între timp a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și închis la Rahova.

Dăncilă a preluat interimatul președinției partidului pe 27 mai 2019. Sursa foto: Adevărul

A evitat subiectul Dragnea

„Nu am vorbit despre candidaturi la șefia PSD, dar eu sper să avem mai mulți candidați. Nu cred că e bine să avem un candidat unic. Viitorul președinte PSD trebuie să fie un om echilibrat, să asculte toți colegii, să se consulte în permanență cu colegii.

Decizia trebuie luată în forul statutar, nu trebuie luată de președinte. Cred că trebuie să fie o conducere colectivă. Viitorul președinte PSD trebuie să fie pro-european, trebuie să fie un om care să genereze credibilitate și să aibă încredere în el, să fie un om hotărât.

Trebuie ca decizia să fie luată în mod oficial în for statutar. Trebuie discutat cu reprezentanții noștri din Parlament. Trebuie o conlucrare foarte bună. Nu am făcut o analiză asupra modului în care a condus Liviu Dragnea și nu am de gând să o fac”, a spus Dăncilă astăzi.