News

Viorica Dăncilă, detalii despre programul care aduce 20.000 lei fiecărui român! Proiectul panourilor fotovoltaice

29.03.2019 | 11:05
Viorica Dancila detalii despre programul care aduce 20000 lei fiecarui roman Proiectul panourilor fotovoltaice

Viorica Dăncilă a oferit detalii despre cel mai nou program introdus de guvernanți. Este vorba despre proiectul panourilor fotovoltaice, care îi va aduce 20.000 de lei fiecărui beneficiar. Respectivul program va fi lansat în următoarea perioadă, pe fondul succesului înregistrat de Rabla și Rabla pentru electrocasnice.

Viorica Dăncilă a anunțat programul dedicat panourilor

Premierul României, Viorica Dăncilă a vorbit despre noul program referitor la panourile fotovoltaice, în cadrul declarației de presă susținute în deschiderea ședinței de Guvern de vineri. De asemenea, prim-ministrul a anunțat și sumele care vor fi alocate de statul român pentru acest proiect.

Impulsionați de succesul programelor Rabla și Rabla pentru electrocasnice, guvernanții pregătesc un nou proiect, dedicat românilor care vor să producă propria energie electrică, prin intermediul panourilor fotovoltaice. Viorica Dăncilă a anunțat câți bani vor primi românii care își vor instala respectivele echipamente.

Ce spune Viorica Dăncilă despre proiectul panourilor fotovoltaice
Ce spune Viorica Dăncilă despre proiectul panourilor fotovoltaice

Ce a declarat premierul României despre noul program

Anul acesta vom lansa în premieră noul program de instalare a echipamentelor fotovoltaice prin care română vor putea să îşi producă propria energie electrică şi căldură, dar şi să devină mici producători individuali de energie verde” , a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea ședinței de Guvern de vineri.

De asemenea, premierul României a precizat că bugetul alocat ăentru acest program este de peste 600 milioane de lei, urmând ca fiecare român ce va dori să instaleze echipamentele necesare producerii propriei energii electrice, prin intermediul panourilor fotovoltaice, să primească 20.000 de lei.

Anul acesta vom pune în funcţiune programul, pentru că suntem la final cu toate procedurile administrative şi apreciem că după jumătatea lunii martie persoanele fizice pot beneficia de finanţare. Bugetul este pentru 30.000 de locuinţe, împărţite pe cele 7 regiuni” , a anunțat Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu. „O persoană poate beneficia de suma de 20.000 de lei pentru instalaţie, reprezentând 90% din totalul investiţiei” , a mai spus Brezuică, referitor la acest subiect.