News

Viorica Dăncilă, după atacurile venite dinspre UE: ”Declarația lui Timmermans a produs neclarități”

03.04.2019 | 17:22
Viorica Dancila dupa atacurile venite dinspre UE  Declaratia lui Timmermans a produs neclaritati

Viorica Dăncilă s-a arătat surprinsă, după atacurile venite dinspre UE, ”având în vedere că a existat și există deschidere totală”. Mai exact, uluirea și-a făcut loc în momentul când oficialii Comisiei Europene, ai Parlamentului European și reprezentanții ambasadelor din 12 țări au transmis mesaje de avertisment României.

Viorica Dăncilă a răspuns după atacurile venite dinspre UE

Despre situație, premierul țării noastre a vorbit la începutul ședinței de miercuri: „M-au surprins declaraţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, având în vedere că a existat şi există deschidere totală în privinţa paşilor pe care îi avem de urmat. Am format un grup de experţi, s-a lucrat la nivel de experţi, atât din partea Comisiei Europene, cât şi din partea Ministerului Justiţiei.

Am specificat de fiecare dată că ne vom consulta şi că va exista transparenţă. De aceea, declaraţia prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans de azi a produs neclarităţi şi nu i-am înţeles rostul, pentru că nu este pliată pe realitatea existentă. Am să am o discuție cu domnul prim-vicepreședinte legată de aceste aspecte. Știu că a fost astăzi o discuție în Colegiul Comisarilor și sper că comisarul român a susținut de această dată România”, a declarat premierul României.

Viorica Dăncilă, după atacurile venite dinspre UE: ”Declarația lui Timmermans a produs neclarități”
”Declarația lui Timmermans a produs neclarități”

”Trebuie să arate respect pentru România”

Mai mult, prim-ministrul a răspuns și acuzelor formulate de 12 ambasade, afirmând că a încercat să discute cu ambasadorii respectivi, însă nu s-a putut și le-a solicitat acestora să arate respect pentru țara noastră. „Am vrut să am o discuţie individuală cu fiecare ambasador din acest grup, dar au refuzat. Le reamintesc doamnelor şi domnilor ambasadori că suntem în România şi că port dialog cu omologii mei.

Le recomand să se adreseze autorităţilor din ţara din care fac parte pentru că, în niciun stat ambasadori nu fac agenda primului ministru şi eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România aşa cum ambasadorii noştri în fiecare stat au respect pentru statul respectiv”, a precizat premierul.