News

Viorica Dăncilă, mea culpa față de Bruxelles după condamnarea lui Liviu Dragnea! ”Cred cu tărie că pericolul declanșării Articolului 7 în cazul României a dispărut”

14.06.2019 | 14:02
Viorica Dancila mea culpa fata de Bruxelles dupa condamnarea lui Liviu Dragnea Cred cu tarie ca pericolul declansarii Articolului 7 in cazul Romaniei a disparut

Premierul României Viorica Dăncilă și-a făcut „mea culpa” față de Bruxelles după condamnarea lui Liviu Dragnea! Șefa Executivului a arătat că încearcă să mai repare din daunele create de declarațiile fostului lider PSD. ”Am reluat dialogul constructiv cu Bruxelles-ul – nu vrem să le dăm niciun motiv pentru posibile sancțiuni”, a declarat Dăncilă într-un interviu telefonic pentru publicația americană Bloomberg.

Viorica Dăncilă, mea culpa față de Bruxelles după condamnarea lui Liviu Dragnea!

Mai mult de atât, Viorica Dăncilă crede că în ultima perioadă, Parlamentul European a sesizat schimbarea în bine și, conform premierului, nu se mai pune problema Articolului 7, unul cu care România a fost amenințată în trecut. ”Cred cu tărie că pericolul declanșării așa-numitului Articol 7 în cazul României a dispărut”, a spus Viorica Dăncilă. De remarcat că la finalul lunii aprilie, cu 3 zile înainte ca Dragnea să meargă la închisoare, Guvernul României a primit un semnal negativ.

Astfel, Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București spunea pe 24 aprilie că România este la un pas de intrarea în mecanismul premergător activării Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene. ”Guvernul nu mai este interesat de schimbarea sistemului judiciar. Este un pas înainte”, a mai spus Dăncilă pentru Bloomberg. România a fost recent avertizată că va fi sancționată de Uniunea Europeană dacă nu oprește intrarea în vigoare a modificărilor la legile penale.

Viorica Dăncilă, mea culpa față de Bruxelles după condamnarea lui Liviu Dragnea! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă încearcă să schimbe imaginea Guvernului după condamnarea lui Dragnea. Sursa foto – facebook

Dăncilă, asigurări față de UE

Mai mult de atât, statele membre care se ceartă cu Bruxelles-ul riscă și tăieri ale fondurilor europene. „Probabil că cea mai puternică motivație pentru schimbarea de atitudine este scorul pe care l-a obținut la europarlamentare”, au scris americanii de la Bloomberg, care au amintit și că sprijinul pentru UE este puternic în rândul românilor, unul mult peste media europeană.

”Eu sunt în favoarea unei abordări diferite. Una pro-europeană, cu un angajament solid față de valorile UE”, a mai susținut Viorica Dăncilă care nu a ezitat să arate o altă față a Guvernului după ce liderul PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare.