News

Viorica Dăncilă, negocieri personale cu 17 parlamentari! Cine sunt oamenii de care se leagă toate speranțele PSD-ului

01.09.2019 | 19:41
Viorica Dancila negocieri personale cu 17 parlamentari Cine sunt oamenii de care se leaga toate sperantele PSDului

Premierul Viorica Dăncilă va purta negocieri personale cu 17 parlamentari care fac parte din grupul minorităţilor naţionale altele decât UDMR.  “Mâine dimineaţă voi fi în Parlament. Merg la Cameră şi apoi merg la Senat, după care mă întâlnesc cu Grupul minorităţilor naţionale. Şi tot mâine de dimineaţă o să am o discuţie cu preşedintele României. Trebuie să iau o decizie şi pentru asta trebuie să vorbesc cu domnul preşedinte”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, negocieri personale cu 17 parlamentari!

Dăncilă a precizat că nu înțelege de ce preşedintele a respins cele cinci propuneri de miniştri despre care spune că sunt persoane foarte bine pregătite şi apreciate profesional. Șefa Executivului a mărturisit că îi va telefona lui Klaus Iohannis pentru a vedea care este opinia sa legată de activitatea Guvernului. “În mod normal, la cele trei ministere ar trebuie să am miniştri interimari.

Am să-i dau un telefon domnului preşedinte Iohannis, să văd care care este opinia domniei sale legată de activitatea Guvernului. Că, prin ceea ce face, efectiv vrea să blocheze Guvernul şi dacă vorbim despre normalitate, despre modul de funcţionare a relaţiilor dintre instituţiile statului, mi se pare un lucru de neacceptat să blocheze activitatea Guvernului, mai ales că în perioada următoare venim cu o serie de măsuri foarte bune pentru populaţie. (…)

Viorica Dăncilă, negocieri personale cu 17 parlamentari! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă se implică personal în păstrarea majorității. Sursa foto – facebook

Ce spune Viorica Dăncilă despre remaniere

Până nu vedem care este situaţia exactă, nu vreau să fac scenarii”, a spus Dăncilă care speră ca şeful statului să înţeleagă că nu este normală blocarea Guvernului. Dacă nu trece remanierea, Guvernul rămâne în forma veche, deci acest lucru nu presupune schimbarea Executivului, a mai afirmat premierul“Dacă nu trece remanierea, rămâne Guvernul în forma veche.

Deci acest lucru nu presupune schimbarea Guvernului. Majoritatea din Parlament nu mai este reprezentată atunci când trece o moţiune de cenzură, pentru că s-ar putea ca dintre miniştrii pe care eu îi propun, unii să nu fie de acord cu aceste nominalizări ale mele. Dar, atunci când trece o moţiune de cenzură înseamnă într-adevăr că nu mai avem o majoritate în Parlament şi atunci trebuie să ieşim de la guvernare”, a explicat premierul.